Eveniment

380.000 euro de la UE pentru productia de mobilier

08.11.2009, 23:10 147

Producatorul de mobilier Woodart din localitatea Chiscani,judetul Braila, care anul trecut a rulat afaceri de circa 860.000de euro, va achizitiona sase utilaje pentru productia de mobilierpentru care va primi fonduri nerambursabile in valoare de peste380.000 de euro.
"Perioada de implementare este de un an de zile, iar proiectul esteimpartit in trei etape. Cea mai scumpa achizitie va fi linia definisaj care reprezinta jumatate din proiect. In prima etapa vomachizitiona trei utilaje. Cel mai probabil le vom aduce din Italiasi Germania", spune Cornel Serban, administratorul Woodart.
Proiectul "Modernizarea fluxului tehnologic prin achizitie deutilaje independente automatizate" care are o valoare totala decirca 600.000 de euro a fost depus anul trecut in cadrulProgramului Operational Sectorial Cresterea CompetitivitatiiEconomice (POS CCE) "Un sistem de productie inovator siecoeficient".
Pe langa acest proiect, compania are in plan constructia unei halede productie pentru care va depune un nou proiect. "Nu am reusit sacuprindem in proiectul care a fost aprobat anul acesta constructiahalei, insa avem nevoie de aceasta pentru utilajele noi pe care leachizitionam. Vrem sa beneficiem de prefinantarea de 35% dinvaloarea proiectului pe care putem sa o obtinem in avans pentruconstructia halei, insa avem nevoie de o scrisoare de garantie dela banca."

Cine ia banii:

  • Compania: Woodart din localitatea Chiscani, jud. Braila
  • Obiect de activitate: productie mobilier de bucatarie sidormitor
  • Proiectul: "Modernizarea fluxului tehnologic prin achizitie deutilaje independente automatizate"
  • Valoarea totala a proiectului: 600.000 de euro
  • Suma pe care o primesc de la UE: 380.000 de euro
  • Cifra de afaceri in 2008: 860.000 de euro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO