Eveniment

400.000 de euro de la UE pentru utilaje de prelucrare a lemnului

04.02.2010, 00:00 1063

Firma Productia Fortunaforest din Covasna care activeaza indomeniul prelucrarii lemnului va primi fonduri europene de peste400.000 de euro pentru achizitionarea de utilaje pentru prelucrarealemnului.

"Finantarea europeana ne ajuta foarte mult in continuareaplanului nostru de investitii. Vom achizitiona utilaje modernepentru prelucrarea mai eficienta a lemnului, mai precis masini cucomanda numerica", spune Dragos Sorescu, directorul executiv alProductia Fortunaforest.

Proiectul "Achizitie utilaje pentru prelucrarea lemnului" a fostdepus in cadrul Programului Operational Sectorial CrestereaCompetitivitatii Economice (POS CCE), "Sprijin financiar cu ovaloare cuprinsa intre 920.001 si 5.560.000 de lei acordat pentruinvestitii in intreprinderile mici si mijlocii" si a primitaprobarea anul trecut in august.

"Implementarea am planificat-o pentru doi ani, in trei etape. Inprezent ne pregatim pentru demararea procedurilor de achizitiipentru prima etapa si am lansat licitatia", mai spune Sorescu.

Deoarece firma trebuie sa inceapa investitiile din surse propriipana sa vina fondurile europene, din lipsa de lichiditati sidatorita dificultatilor in obtinerea unui credit,

solutia pe care actionarii companiei au ales-o a fost aceea de aapela la o prefinantare de 35%.

"Am inceput derularea cu intarziere a proiectului, deoarece amincercat sa obtinem o prefinantare de 35% si aveam nevoie degarantie bancara. Au fost multe acte de care aveam nevoie siprocedura a fost anevoioasa. Asteptam sa vedem daca ne vor fiaprobate documentele pentru ca avem nevoie de acesti bani", explicaSorescu.

Firma produce usi si ferestre termopan, elemente pentru case dinlemn, lambriuri, podele. Productia Fortunaforest are 50 de angajatisi a inregistrat in 2008 o cifra de afaceri de circa 920.000 deeuro.

Cine ia banii:

Compania: Productia Fortunaforest din Covasna

Obiect de activitate: prelucrarea lemnului

Proiectul: "Achizitie utilaje pentru prelucrarea lemnului"

Valoarea finantarii nerambursabile: 400.000 de euro

Firma a solicitat o prefinantare de 35% din valoareaproiectului

Cifra de afaceri in 2008: 920.000 de euro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO