Eveniment

45 de IMM-uri îşi vor putea îmbunătăţi standardele de poluare cu 3,5 milioane de euro

45 de IMM-uri îşi vor putea îmbunătăţi standardele...

Autor: Simona Tatu

16.03.2017, 00:04 143

Un număr de 45 de întreprinderi mici şi mijlocii (IMM) îşi vor putea îmbunătăţi standardele de poluare printr-un program realizat de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Ecologie Industrială.

Programul numit Partener ECOIND, în valoare totală de 3,5 mil. euro, este cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională şi se va derula pe o perioadă de cinci ani.

„Proiectul Partener ECOIND se va întinde pe durata a cinci ani, iar data estimată pentru finalizarea lui este septembrie 2021. Proiectul va cuprinde cinci tipuri de activităţi din domenii precum energie, mediu, schimbări climatice şi tehnologii de depoluare“, a spus Luoana Pascu, director proiect Partener ECOIND şi director general INCD ECOIND.

Proiectul va face posibil schimbul de experienţă între institut şi întreprinderile beneficiare prin accesul acestora din urmă la echipamentele şi laboratoarele specializare puse la dispoziţie în cei cinci ani de implementare a proiectului. În urma acestui program, între­prinderile participante îşi vor putea îmbunătăţi standardele de poluare şi vor putea aduce valoare adăugată unor produse, servicii sau tehnologii deja existente.

Realizatorii proiectului se aşteaptă ca la finalul programului să realizeze un produs nou, inovativ în domeniul ecologiei industriale şi să redacteze 20 de publicaţii de specialitate cu ajutorul întreprinderilor din cadrul proiectului.

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Ecologie Industrială are peste 100 de experţi în domenii precum chimie, biochimie, ecologie, fizică sau inginerie.

Prin intermediul proiectelor naţionale şi internaţionale derulate, INCD ECOIND încearcă să identifice cauzele poluării mediului încon­jurător şi să ajute la înlăturarea acestora prin propunerea de diverse iniţiative.

„Ce ne interesează pe noi nu e că poluarea există, ce ne interesează pe noi este cauza, dar şi modalităţile prin care putem să înlăturăm aceste aspecte“, a spus Irina Lucaciu, expert la INCD ECOIND.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO