Eveniment

67 de clădiri cu risc seismic vor fi renovate cu 5 mil. lei

67 de clădiri cu risc seismic vor fi renovate cu 5 mil. lei

Autor: Alexandru Moise

03.04.2015, 00:00 247

"Guvernul a aprobat programul de acţiuni pentru 2015 privind proiectarea şi execuţia lucrărilor de intervenţie pentru reducerea riscului seismic la construcţiile cu destinaţia de locuinţe multietajate, încadrate prin raport de expertiză tehnică în clasa I de risc seismic şi care prezintă pericol public (clădirile cu bulină roşie). În cadrul acestui program guvernamental, în acest an, au fost incluse 67 de clădiri, construite înainte de 1977, dintre care 48 sunt situate în Bucureşti, celelalte fiind în Câmpina, Tulcea, Covasna, Constanţa, Bacău, Ploieşti, Suceava, Târgu Mureş. La 25 dintre aceste clădiri (1.069 de apartamente), vor fi executate lucrări de intervenţie, iar pentru 42 de clădiri (2.108 de apartamente) va fi elaborată documentaţia tehnico-economică", se arată într-un comunicat.

Prin Legea bugetului de stat au fost alocate 5 milioane de lei Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice pentru finanţarea acestui program.

Ministerul elaborează programul anual în baza propunerilor fundamentate de Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi de consiliile judeţene şi avizate de Comitetul Municipal Bucureşti, respectiv comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă şi, ulterior, de Comisia Naţională de Inginerie Seismică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO