Eveniment

70% din executivi spun ca fondurile UE sunt greu de accesat

24.09.2009, 19:09 28

Aproape 70% din directorii executivi si directorii financiaridin Romania considera ca fondurile europene sunt foarte greu deaccesat, arata un raport realizat de compania de audit siconsultanta Deloitte Romania.

Compania a avut anul acesta cu 38% mai multi clienti care dorescconsultanta in accesarea fondurilor europene, a spus RaduKubinschi, manager in cadrul departamentului specializat inaccesarea fondurilor structurale.

"Proiectele sunt numeroase, dar au valori mai mici fata de anultrecut. Data fiind criza economica, multe companii s-au reorientatcatre retentia angajatilor si restructurarea organizatiei, tendintacare se reflecta si in destinatia fondurilor structurale din acestan: 90% pentru proiecte de resurse umane, restul fiind distribuitintre proiectele pentru IMM-uri si cooperare transfrontaliera.Comparativ, 80% din proiectele de finantare de anul trecut vizauinvestitii in echipamente", spune managerul Deloitte.

Raportul mai arata ca doar 15,4% din executivi se asteapta la oimbunatatire a perspectivelor financiare a companiilor pe care leconduc in urmatoarele sase luni. In acelasi timp, peste 38% dinmanagerii chestionati spun ca situatia economica generala aRomaniei se va imbunatati.

"Firmele romanesti isi continua strategia de crestere aafacerilor, insa cu o atentie sporita asupra costurilor. (...) Pede alta parte insa, oamenii de afaceri preconizeaza o nouainasprire a reglementarilor in urmatorul an si lanseaza unavertisment asupra accesarii dificile a fondurilor europene",subliniaza George Mucibabici, presedintele Deloitte Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO