Eveniment

90 de pasageri aşteaptă reprogramarea unui zbor spre Barcelona, după ce low-costul Vueling l-a anulat azi dimineaţă din cauza unei defecţiuni tehnice

90 de pasageri aşteaptă reprogramarea unui zbor spre...

Autor: Mirabela Tiron

09.07.2013, 18:05 547

Compania low-cost spaniolă Vueling  a anulat cursa spre Barcelona de azi dimineaţă (ce avea decolarea la 4.30) din cauza unei probleme tehnice dar nu a reprogramat-o nici până acum. Problema ar fi legată de faptul că avionul pierdea cherosen din cauza unei defecţiuni, potrivit unor surse din cadrul aeroportului.

Compania i-a ţinut 3 ore în avion pe cei 90 de pasageri care trebuiau să ajungă la Barcelona la ora 6.40, potrivit oficialilor aeroportului Henri Coandă (Otopeni). Singura aeronavă alocată bazei din România este un Airbus A 320.

Vueling nu are un reprezentant în România, ci doar firma de handling Globe Ground, care nu a făcut nicio declaraţie.

Vueling are zboruri spre Barcelona, Madrid şi Bilbao din Bucureşti.

Vueling Airlines este o companie aeriană low cost cu baza principală în Barcelona (Spania), care operează zboruri şi din Bilbao, Ibiza, Madrid, Malaga, Sevilia, Alicante, A Coruna, Gran Canaria, Mallorca şi Valencia. Compania are zboruri spre 100 de destinaţii.  Vueling a apărut pe piaţă în februarie 2004, prima rută operată fiind Barcelona-Eivissa.

În 2009, Vueling şi ClickAir au fuzionat iar anul acesta Grupul International Airlines (IAG), ce controlează firma Iberia şi British Airways, a cumpărat 44% din acţiunile Vueling. Compania aeriană are o flotă de 66 de aeronave Airbus A320-200 şi Airbus A319-100. Anul trecut, compania a transportat 14,8 milioane de pasageri, în creştere cu 20% faţă de anul anterior.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO