Eveniment

A patra zi de proteste: Peste 100.000 de oameni au protestat în faţa Guvernului. 60.000 de oameni în stradă la protestele de la Sibiu, Cluj şi Braşov şi peste 20.000 la Timişoara

A patra zi de proteste: Peste 100.000 de oameni au...

Autor: Andreea Traicu

03.02.2017, 19:08 1249

Peste 100.000 de oameni sunt, la ora transmiterii ştirii, în Piaţa Victoriei din Capitală, numărul fiind în creştere. Pe o clădire din zonă sunt proiectate mesajele "noaptea ca hoţii", "ieşiţi din casă dacă vă pasă" şi "nu vom uita Colectiv".


La Craiova sunt peste 5.000 de persoane care mărşăluiesc pe străzile din zona centrală a oraşului, fluierând şi suflând în vuvuzele, oamenii strigând numele şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, transmite corespondentul MEDIAFAX. 

Peste 5.000 de oameni sunt pe străzile Craiovei, protestând împotriva OUG care modifică cele două Coduri Penale.

Protestatarii sunt claxonaţi de şoferii care trec prin zonă.

Manifestaţii cheamă şi alţi craioveni să li se alăture, scandând „Ieşiţi de casă dacă vă pasă”.
Totodată, ei scandează „Hoţii” şi „PSD, ciuma roşie” şi strigă numele şefei DNA: „Codruţa”.

Peste 4.000 de persoane au ieşit, vineri seara, în faţa Prefecturii din Bistriţa-Năsăud, pentru a protesta faţă de adoptarea Ordonanţei de Urgenţă privind modificarea Codurilor penale, protestul fiind urmat de un marş prin întreg oraşul - informează corespondentul MEDIAFAX.

Bistriţenii strigă „Hoţii”, „PSD - Ciuma Roşie” şi cântă melodia formaţiei Voltaj - 10 zile.

Protestatarii au adus cu ei flori pe care le-au împărţit jandarmilor.

După o oră de proteste în Piaţa Petru Rareş, unde este sediul Prefecturii Bistriţa-Năsăud, protestatarii au pornit în marş pe străzile oraşului în ciuda ploii şi a frigului.

Oamenii sunt nemulţumiţi de adoptarea Ordonanţei de Urgenţă privind modificarea codurilor penale.

Pe pancartele pe care le-au adus protestatarii sunt scrise mesaje precum "Mai am un singur dor, Iordache - întrebare, Dragnea - scriitor, Grindeanu la Răcoare!”, „Ruşine!"; "Banii, viaţa sau mustaţa", "DNA sau DIICCOT să vă dea în bot la toţi" sau "Au făcut copiii dinţi".


Aproximativ 70.000 de oameni sunt, la ora transmiterii ştirii, în Piaţa Victoriei din Capitală, numărul fiind în creştere. Pe o clădire din zonă sunt proiectate mesajele "noaptea ca hoţii" şi "ieşiţi din casă dacă vă pasă".

Traficul rutier în zonă este blocat.

În timpul dimineţii, în spaţiul delimitat de Jandarmerie pentru manifestanţi, erau permanent câte 10-20 de protestatari.

Aproximativ 80.000 de oameni au protestat joi în Piaţa Victoriei din Bucureşti, alte zeci de mii de persoane participând la mitinguri în mai multe oraşe din ţară. Şi românii din diaspora şi-au manifestat joi solidaritatea faţă de protestele din România faţă de Ordonanţa 13, prin mai multe manifestaţii în oraşe din străinătate.


Numărul celor care protestează, vineri, în marile oraşe ale ţării este din ce în ce mai mare, la Cluj Napoca fiind peste 30.000 de oameni în stradă, la Sibiu aproape 20.000, iar la Iaşi sunt peste 10.000, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La Cluj-Napoca, numărul protestarilor depăşeşte 30.000, ei mărşăluiesc prin Piaţa Mihai Viteazu şi se îndreaptă spre Primărie şi apoi spre Casa de Cultură a Studenţilor, după care se vor întoarce în Piaţa Unirii.

Clujenii scandează „O dorinţă sinceră, România liberă”, „Hoţii”, „Ştim cu toţii că noaptea fură hoţii”, „Dragnea nu uita, va veni şi ziua ta”, „Jandarmeria jos pălăria”-

La Iaşi sunt peste 10.000 de protestatari care scandează împotriva Guvernului Grindeanu şi a liderului PSD, Liviu Dragnea, cerând abrogarea OUG care modifică cele două Coduri Penale.

La Sibiu, numărul protestatarilor depăşeşte 20.000, coloana îndreptându-se spre casa preşedintelui Klaus Iohannis, din Sibiu.


Aproximativ 50.000 de oameni sunt, la ora transmiterii ştirii, în Piaţa Victoriei din Capitală, numărul fiind în creştere.

Traficul rutier în zonă este blocat.

În timpul dimineţii, în spaţiul delimitat de Jandarmerie pentru manifestanţi, erau permanent câte 10-20 de protestatari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO