Eveniment

Accident extrem de grav pe şoselele din România. S-a activat planul Roşu de intervenţie. Bilanţul până la această oră

Accident extrem de grav pe şoselele din România. S-a...

Autor: Dragos Suciu, Mediafax

10.12.2017, 09:20 976

Două persoane au murit şi şapte au fost rănite, duminică, în urma accidentului care a avut loc în judeţul Harghita, când un microbuz care venea din Praga şi mergea spre Republica Moldova a derapat şi s-a răsturnat pe DN 15, între Tulgheş şi Borsec, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Harghita, Alina Ciobotariu, în microbuz se aflau 20 de persoane, iar două au fost declarate decedate.

”În acest moment, din cele 20 de persoane care se aflau în microbuz, două persoane au fost declarate decedate, o femeie şi un bărbat. Şapte persoane au fost transportate la Spitalul Municipal din Topliţa, cinci de către Ambulanţe SAJ şi o mamă şi un copil de Ambulanţa SMURD. Practic doar mama prezintă escoriaţii, copilul nu e rănit. Celelalte 11 persoane sunt rănite uşor, au fost duse la sediul Primăriei din Tulgheş pentru a sta la căldură, a li se da un ceai, a avea condiţii. La faţa locului, din cei 11 răniţi uşor, opt au semnat că refuză transportul, ceilalţi trei sunt în curs de evaluare medicală, li se acordă primul ajutor şi dacă vor solicita, vor fi transportaţi la spital. Până la acest moment şapte au fost transportaţi la spital”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Harghita, Alina Ciobotariu.

Poliţiştii spun că accidentul s-a produs după ce autovehiculul a derapat, carosabilul fiind acoperit de zăpadă.

”În microbuz în care se aflau 19 persoane plus şoferul. Este o cursă regulată pe traseul Praga – Odorheiu Secuiesc – Republica Moldova. Pe DN15, între Borsec şi Tulgheş, din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum în curbă şi condiţiile meteo date de ninsoare, a derapat, a pierdut controlul, a părăsit partea carosabilă, a lovit un stâlp, s-a răsturnat pe o parte. Două persoane încarcerate, găsite fără puls, un bărbat şi o femeie din Republica Moldova”, a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip.

Potrivit managerului Serviciului Judeţean de Ambulanţă, Peter Szilard, doi dintre răniţii duşi cu Ambulanţa la spital sunt în stare gravă.

”Starea a două paciente e mai gravă, iar ceilalţi nu sunt aşa grav. Un diagnostic final nu avem pentru că toate echipajele ajunse la faţa locului s-au concentrat la tratarea pacienţilor şi nu au dat un diagnostic definitiv”, a spus managerul Serviciului de Ambulanţă Judeţean, dr. Peter Szilard.

Primele informaţii arată că cele două persoane care au murit în urma accidentului din Harghita sunt din Republica Moldova.

Duminică dimineaţa, un microbuz în care erau 20 de persoane s-a răsturat între Borsec şi Tulgheş, la faţa locului fiind trimise o autospecială de stingere, două de descarcerare, 5 ambulanţe SMURD şi 3 ambulante ale Seviciului Judeţean de Ambulanţă.

Având în vedere numărul persoanelor implicate, forţele de intervenţie au fost suplimentate cu o ambulanţă de terapie intensivă mobilă, două ambulanţe SMURD şi o descarcerare din cadrul ISU Neamţ

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO