Eveniment

Accident feroviar în Timiş: un tren de călători în care se aflau 400 de persoane a lovit un TIR

Accident feroviar în Timiş: un tren de călători în...

Autor: Adriana Mit

21.04.2018, 16:15 268

Şeful Serviciului Siguranţa Circulaţiei din cadrul Regionalei CFR Timişoara, Cristian Udrea, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că accidentul feroviar a avut loc între oraşul Lugoj şi localitatea Tapia, din judeţul Timiş.

“În jurul orei 15.03, între Lugoj şi Tapia, la trecerea la nivel de la kilometrul 513+625 sat, trenul 1798, care circula de la Timişoara la Bucureşti, a surprins şi lovit un TIR, fiind produse avarii la locomotivă, iar mecanicul acuză o lovitură la mână. Locomotiva se va înlocui, urmează să dăm locomotivă de ajutor şi să facem gabaritul acolo”, a afirmat Cristian Udrea.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş, în tren se aflau aproximativ 400 de persoane, niciuna nefiind rănită. De altfel, nici mecanicul nu a dorit să fie transportat la spital.

La ora transmiterii acestei ştiri, traficul feroviar este blocat în zona producerii accidentului.

Conform poliţiştilor timişeni, de vină pentru producerea accidentului feroviar este şoferul TIR-ului, de 46 de ani, care nu a acordat prioritate la trecerea la nivel cu calea ferată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO