Eveniment

Accident grav în Ungaria, în care a fost implicat un microbuz înmatriculat în România: 9 persoane au murit. Şoferul ar fi transmis live pe Facebook, în momentul impactului

Accident grav în Ungaria, în care a fost implicat un...

Autor: Departamentul Social

23.05.2018, 07:51 1149

Potrivit unei înregistrări care a apărut pe reţelele de socializare şi care ar fi făcută de o persoană care a urmărit pe telefonul mobil transmisia live a şoferului microbuzului, acesta s-a filmat în timp ce se afla la volan. Conducătorul auto se uită pe telefonul mobil de mai multe ori, iar în spatele lui, se văd câţiva dintre pasagerii microbuzului.

La un moment dat, şoferul intră pe contrasens şi nu pare să vadă că din faţă vine un camion, iar pe finalul înregistrării, se observă momentul impactului dintre microbuz şi camion.

Numărul persoanelor decedate în urma accidentului din Ungaria se ridică la nouă, potrivit ultimului bilanţ al Ministerului de Externe, care precizează că patru morţi sunt români, existând indicii că şi restul victimelor ar fi tot cetăţeni români.

"Conform ultimelor informaţii obţinute de echipa consulară mobilă prezentă la faţa locului, în urma operaţiunilor de descarcerare s-a constatat că numărul persoanelor decedate este de nouă. Până în prezent, s-a stabilit că patru persoane decedate sunt de cetăţenie română, existând indicii că şi restul victimelor ar fi cetăţeni români, însă procedura de identificare se află încă în curs de desfăşurare şi se derulează cu dificultate, dată fiind gravitatea accidentului", anunţă Ministerul Afacerilor Externe, printr-un comunicat de presă remis marţi seară MEDIAFAX.

Trupurile neînsufleţite au fost transportate la morgă pentru efectuarea autopsiei şi a analizelor pe bază de ADN. Totodată, având în vedere numărul mare de victime, ministrul a dispus activarea Fondului special de urgenţă aflat la dispoziţie, pentru a suporta costurile legate de repatrierea trupurilor neînsufleţite.

Potrivit Poliţiei ungare, accidentul a avut loc marţi în jurul orei 16.30 (17.30, ora României), în apropierea localităţii Ceglédbercel, situată la circa 50 de kilometri sud-est de Budapesta.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO