Eveniment

Accor Service si Ascendi, intra in afacerea tichetelor de vacanta

19.03.2009, 00:00 76

Cel mai mare emitent de tichete valorice, Accor Service, a anuntat ieri ca a demarat deja discutiile cu agentiile mari de turism din piata, cu pensiuni si cateva hoteluri pentru emiterea de tichete de vacanta.

"In principiu am purtat discutii cu hotelurile Novotel si Ibis din lantul Accor, dar si cu agentiile mari de turism. Asteptam sa apara criteriile de autorizare pentru unitatile care vor putea fi afiliate, iar ulterior vom putea demara procesul de afiliere", a declarat Cristina Hlinschi, director de marketing al companiei Accor, in cadrul unei dezbateri organizate de Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT).
Stefan Constantinescu, consultant de marketing in cadrul companiei emitente de tichete valorice Ascendi, a spus ca se vor inscrie pentru emiterea de tichete de vacanta. El a adaugat ca aceasta piata va fi una puternic concurentiala, in conditiile in care toti cei opt emitenti de tichete valorice de pe piata vor intra pe acest segment.
Cu cat lista de unitati afiliate (hoteluri, agentii de turism, pensiuni) va fi mai mare, cu atat emitentii de tichete de vacanta vor deveni mai interesanti pentru angajatori, apreciaza Dragos Anastasiu, presedintele ANAT.
"Ne asteptam ca unitatile emitente sa contracteze intr-un ritm rapid agentiile de turism si hotelurile, altfel nu vor avea sanse sa isi plaseze in piata tichetele de vacanta", a precizat Anastasiu.
Lucia Morariu, directorul general al agentiei de turism Eximtur din Cluj, a declarat ca intentioneaza sa incheie parteneriate cu toate unitatile care vor emite tichete de vacanta, deoarece astfel va avea posibilitatea sa se adreseze unui numar mai mare de clienti si, in acelasi timp, sa vanda un numar de pachete de vacanta mai mare pe destinatiile interne.
"Pana in momentul de fata am avut o discutie principiala doar cu Accor, insa, dat fiind faptul ca legea ne permite sa incheiem contracte cu mai multi emitenti, asteptam sa avem discutii si cu altii", a mentionat Morariu.
Comisionul maxim pe care il vor putea percepe agentiile de turism, potrivit normelor de aplicare, este de 10%.
Introducerea tichetelor de vacanta a fost aprobata de guvern luna trecuta, normele de aplicare fiind in faza de definire. Tichetele de vacanta sunt bilete de valoare, cu valori nominale cuprinse intre 10 si 50 de lei, integral suportate de angajator, si se pot folosi pentru achizitionarea de pachete de servicii turistice in unitatile turistice avizate de Ministerul Turismului. Tichetele pot fi acordate doar de angajatorii care in anul fiscal anterior au obtinut profit.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO