Eveniment

Adela Jansen, noua coordonatoare a Coaliţiei pentru Dezvoltarea României

Adela Jansen, noua coordonatoare a Coaliţiei pentru...

Autor: Roxana Mihalcea

05.07.2018, 00:03 1894
Adela Jansen, director de resurse umane la BRD Group Société Générale, a preluat de ieri poziţia de preşedinte al Coaliţiei pentru Dezvoltarea României, în calitate de reprezentant al Camerei de Comerţ Româno-Franceze.

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Franceză în România (CCIFER) preia conducerea CDR, după 6 luni de coordonare realizată de preşedintele Camerei de Comerţ Româno-Germane (AHK) Dragoş Anastasiu.

Adela Jansen afirma ca va urmări obiectivele strategice stabilite de CDR pentru anul în curs, principalele direcţii de acţiune ale coaliţiei fiind găsirea unor soluţii de acoperire a deficitului de forţă de muncă, simplificarea şi debirocratizarea în mod special a procedurilor administrative, deblocarea unor proiecte concrete de investiţii publice şi contribuţia la stabilizarea cadrului fiscal.

Cu ajutorul experţilor din companiile membre, CDR doreşte realizarea unui studiu ce are ca scop completarea soluţiilor proactive în vederea micşorării deficitului de forţă de muncă, dar şi neconcordanţa dintre competenţele solicitate de angajatori şi ceea ce livrează şcoala românească. O astfel de strategie ar putea fi ca mediul de afaceri să investească în învăţământ.

Pentru a simplifica procesul birocratic este nevoie ca România să digitalizeze serviciile administrative. ÑSuntem pregătiţi să sprijinim Executivul cu idei şi propuneri în acest sens. Simplificarea, debirocratizarea şi digitalizarea sunt necesare în orice domeniu, în orice industrie, lasă loc pentru eficienţă şi valoare adaugată, pentru creştere de competenţeî, a adăugat Adela  Jansen.

Un obiectiv important al Coaliţiei este dezvoltarea infrastructurii pentru a spori încrederea investitorii români sau străini, astfel încât competitivitatea economică să crească. Creşterea productivităţii va influenţa şi nivelul de trai al cetăţenilor, ajutând la creşterea acestuia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO