Eveniment

Adevărul despre rochia de mireasă a lui Meghan Markle. Ce o face atât de specială şi cât a plătit Harry pentru ea

Adevărul despre rochia de mireasă a lui Meghan Markle....

Autor: Ana Obretin

19.05.2018, 14:36 6013

Rochia de mireasă a lui Meghan Markle, care, sâmbătă, se căsătoreşte cu prinţul Harry, este o creaţie a aclamatului designer britanic Clare Waight Keller, care, anul trecut, a devenit prima femeie director artistic al casei de modă franceze Givenchy.

Meghan Markle şi Clare Waight Keller au colaborat îndeaproape la designul rochiei, de o eleganţă clasică, potrivit contului de Twitter al palatului Kensington, reşedinţa oficială a prinţului Harry.

Rochia este albă, cu guler bărcuţă şi mâneci strâmte, trei sferturi. Partea din spate a fustei se lărgeşte, având pe dedesubt o jupă din organza de mătase.

Markle a dorit ca ţinuta să includă simbolurile celor 53 de state membre Commonwealth, motiv pentru care voalul ei, cu o lungime de cinci metri, realizat din tul de mătase, este brodat manual cu flori specifice fiecăruia.

În plus, Markle a selectat două flori preferate, una britanică şi una americană.

Voalul este susţinut de o tiară din platină cu diamante care i-a aparţinut reginei Mary şi i-a fost împrumutată miresei de regina Elizabeth. Tiara a fost realizată în 1932, iar broşa centrală datează din 1893.

Mireasa poartă cercei şi brăţară marca Cartier, iar pantofi sunt marca Givenchy.

Buchetul miresei conţine şi câteva flori culese de prinţul Harry din grădina lor privată de la palatul Kensington şi a fost conceput de Philippa Craddock.

Ceremonia de căsătorie a prinţului Harry şi a lui Meghan Markle a început în jurul orei locale 12.00 şi are loc la capela Saint George din Windsor.

Aproximativ 600 de persoane au fost invitate la ceremonia de căsătorie a cuplului format din prinţul Harry al Marii Britanii, în vârstă de 33 de ani, şi Meghan Markle, în vârstă de 36 de ani.

Cei 600 de invitaţi participă la ceremonia de căsătorie, ce va fi urmată de un banchet oferit de bunica prinţului, regina Elizabeth a II-a, la St George's Hall.

Ulterior, circa 200 de oaspeţi sunt aşteptaţi la o recepţie privată oferită la Frogmore House de tatăl prinţului Harry, prinţul moştenitor Charles.

Prinţul Harry şi logodnica sa, Meghan Markle, au o relaţie din iulie 2016 şi s-au logodit în noiembrie 2017.

Preţul rochiei nu a fost dezvăluit oficial, dar experţii spun că a costat ”sute de mii de dolari”, dar nu mai mult decât s-a plătit pe rochia purtată la nuntă de Kate Middleton, care a costat 400.000 de dolari. Buchetul miresei conţine şi câteva flori culese de prinţul Harry din grădina lor privată de la palatul Kensington şi a fost conceput de Philippa Craddock.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO