Eveniment

Administraţia Porturilor Maritime, un business de 275 mil. lei, inclusă într-un top britanic al celor mai performante companii din industrie

Administraţia Porturilor Maritime, un business de 275...

Autor: Adelina Mihai

24.07.2015, 00:04 232
Compania Naţională Administraţia Porturilor Mariti­me  SA Constanţa, cu afaceri de circa 275 de milioane de lei şi un profit de 70 de milioane de lei în 2014, a fost inclusă în Raportul Plimsoll Top 400, o publicaţie britanică ce analizează performanţa financiară a celor mai mari companii din industria transporturilor şi serviciilor portuare la nivel global.

„Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA figurează printre cele mai performante companii din industria transporturilor şi a serviciilor portuare, datele analizate fiind cele înregistrate în anii 2012, 2013 şi 2014. Au fost remarcate rezultatele financiare, respectiv cifra de afaceri şi profitul în creştere constantă, peste media obţinută în domeniul analizat. Astfel, marja de profit înainte de impozitare a crescut de la 14,7% la 28% în 2013, în condiţiile în care media industriei a fost de 4,5%“, se arată într-un comunicat transmis de companie.

Conform Raportului Plimsoll, compania de stat din Constanţa este inclusă în următoarele clasamente:  top 50 companii listate ca „Cel mai bun partener comercial” (locul 21), top 50 companii în ceea ce priveşte Valoarea Adăugată şi top 50 în funcţie de profitul comercial.

„Rapoartele Plimsoll sunt utilizate pentru a evalua atractivitatea companiilor din domeniu, pentru a avea o imagine completă a pieţei de profil şi a identifica companiile de succes în vederea încheierii de parteneriate de afaceri”, se mai arată în comunicatul transmis de instituţie.

Anul trecut, Administraţia Porturilor Maritime, instituţie care funcţionează sub autoritatea Ministerului Trans­porturilor, a avut o cifră de afaceri de 275 de milioane de lei (în creştere cu 4% faţă de anul anterior), un profit net de 70 de milioane de lei (Ă8% faţă de anul anterior) şi un număr mediu de 870 de angajaţi, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO