Eveniment

Administraţiile Fiscale din ţară sunt blocate. Angajaţii protestează faţă de diferenţele salariale: "Vrem o grilă de salarizare unică"

Administraţiile Fiscale din ţară sunt blocate....

Autor: Departamentul Corespondenţi

15.05.2017, 10:29 547

Peste 100 de angajaţi ai Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Cluj protestează, luni, în curtea instituţiei, faţă de diferenţele salariale din noua Lege a Salarizării dintre angajaţii de la centru şi cei din teritoriu, care sunt cuprinse între 27% şi 50%, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Liderul sindicatului din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Cluj, Ilie Rostogol, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că în mare parte s-a întrerupt activitatea în instituţie.

”Peste 100 de angajaţi protestează în curtea instituţiei, este un protest spontan, în mare parte s-a întrerupt activitatea, s-ar putea să închidem porţile, încă nu am închis, nu vrem să intrăm în divergenţe cu contribuabilii. Suntem nemulţumiţi de diferenţele salariale din noua Lege a salarizării dintre angajaţii de la centru şi cei din teritoriu care sunt cuprinse între 27% şi 50%. De ce se doreşte angajarea a 35.000 de consultanţi fiscali plătiţi cu 10.000 de lei pe lună în loc să majoreze salariile celor din Finanţe care colectează pentru bugetul statului?”, a spus Rostogol.

Aproximativ 500 de lucrători din cadrul Direcţiei Generale Regională a Finanţelor Publice Ploieşti au întrerupt, luni, lucrul cu publicul. Angajaţii din Finanţe au declanşat o grevă spontantă fiind nemulţumiţi de nivelul de salarizare.

Dumitru Bejenariu, purtătorul de cuvânt al DGFP Ploieşti, a declarat corespondentului MEDIAFAX că cei aproximativ 500 de angajaţi au blocat total activitatea cu publicul, de la ora 9 la 11.

Cei care aveau nevoie de serviciile acestei direcţii aşteaptă ca protestul să înceteze. Alţii au plecat acasă.

Şi la Argeş sunt proteste faţă de Legea Salarizării, dar nu este perturbată activitatea.

„E vorba de un protest care vizează legea salarizării. Vrem o grilă de salarizare unică. La Piteşti, acţiunea nu perturbă activitatea instituţiei, iar oamenii care vin primesc informaţiiile dorite, ca şi până acum. În holul instituţiei, însă, sunt strânşi aproximativ 100 de angajaţi care vor protesta până o să fim chemaţi la negocieri. Sperăm noi ca acest lucru să se întâmple cât mai curând, ca acţiunea noastră de azi să aibă roade", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Valentin Pârvu, lider sindical.

La Arad, 450 de anjajaţi ai Adminsitraţiei Judeţene a Finaneţelor Publice din Arad şi a Serviciilor Fiscale din judeţul Arad au intrat, de luni dimineaţa în grevă spontană, oprind lucrul cu publicul, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Angajaţii protestează pe coridoarele instituţiei, iar unii au ieşit şi în faţa clădirii Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Arad. Proteste sunt şi la Serviciile Fiscale din localiţăţile Lipova, Chişineu-Criş, Sebiş, Ineu şi Săvârşin.

Contribuabilii care au mers luni la ghişeele Fisculului nu şi-au putut rezolva problemele, cei mai mulţi plecând pentru a reveni când se va încheia protestul.

În grevă sunt şi angajaţii Inspecţiei Fiscale, aşa că verificările care urmau să aibă loc luni dimineaţa au fost reprogramate.

Pe poartea instiţiei a fost a amplasat un afiş cu mesajul "Grevă spontană".

Sindicaliştii ameninţă că dacă doleanţele nu le vor fi rezolvate, protestele vor continua.

Aproximativ 150 de angajati ai Directiei Generale Regionale de Finante Iaşi au întrerupt lucrul luni dimineaţa.

Angajaţii Fiscului din Iaşi spun că sunt nemulţumiti de faptul că prin noua grilă a salarizării remuneraţia lor va scădea. Este vorba mai ales despre salariile persoanelor din funcţii de conducere, dar şi o parte dintre salariile celor din funcţii de execuţie.

Desi ghiseele de încasări trebuiau să se deschidă la 8 si jumătate, nici până la această ora ieşenii nu putut să facă nici plată.

Şi la Sibiu sunt peste 70 de persoane care protestează faţă de inechităţile salariale. Angajaţii Fiscului au oprit lucrul luni de dimineaţă şi spun că activitatea va reveni la normal în jurul orei 11.

Aproximativ 270 de salariaţi de la finanţe protestează, luni, în judeţul Alba, ca reacţie la proiectul salarizării, liderul de sindicat, Florin Oană, declarând că în 2018 vor avea venituri mai mici, iar banii primiţi nu reflectează complexitatea muncii pe care o desfăşoară.

Florin Oană a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că la protestul de luni, participă circa 90% dintre angajaţii Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Alba, dar şi ai Administraţilor Finanţelor Sebeş, Blaj, Aiud, Câmpeni şi Cugir.

”Angajaţii au ieşit în holuri şi nu se lucrează cu publicul. Probabil toată ziua va dura protestul. Noi, din 2018, suntem pe scădere în loc de creştere şi nu suntem puşi în grila în care avem importanţa şi complexitatea muncii pe care o desfăşurăm. Nu avem spor, nu putem desfăşura alte activităţi, practic suntem îngrădiţi, iar cu aceste grile care sunt mai mici colegii sunt foarte nemulţumiţi, nemotivaţi şi de aceea a ieşit acest protest spontan”, a spus Florin Oană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO