Eveniment

Aeroportul Internaţional Timişoara, creştere a numărului de călători de 2,6% în primele luni ale anului. Cei mai mulţi călători au ales să meargă la Londra, Munchen şi Bergamo

Aeroportul Internaţional Timişoara, creştere a...

Autor: Adriana Mit, Mediafax

13.04.2018, 15:12 144

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de Aeroportul Internaţional Timişoara, primele trei luni ale acestui an au adus o creştere a traficului în ceea ce priveşte numărul de pasageri, numărul zborurilor şi traficul cargo.

În primele trei luni ale acestui an a fost înregistrată o creştere a numărului de pasageri cu 2,6%, comparativ cu anul precedent. Astfel, dacă anul trecut în perioada ianuarie-martie 355.760 de pasageri au călătorit de pe Aeroportul Timişoara, în aceeaşi perioadă a acestui an au fost înregistraţi 364.982 pasageri. Cei mai mulţi pasageri au ales să călătorească spre/dinspre Bucureşti, Londra, Munchen şi Bergamo.

Reprezentanţii Aeroportului Internaţional Timişoara au anunţat că la numărul de zboruri a existat tot o creştere de 2,6%. Astfel, 4.284 aeronave au aterizat sau decolat de la Timişoara, în cursul primelor trei luni ale acestui an, comparativ cu lunile ianuarie-martie 2017, când au fost înregistrate 4.176 zboruri.

În ceea ce priveşte traficul aerian de mărfuri, în primul trimestru au fost transportate 1.464 tone, cu 53,7% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

“În urma anulării unor zboruri ale companiei Ryanair, determinate exclusiv de considerente comerciale, vom încerca să identificăm noi oportunităţi de zbor, astfel încât să putem menţine constant, stabil şi în condiţii de eficienţă economică numărul de pasageri înregistraţi în anul de vârf 2017. Estimăm că în următorii ani, numărul de pasageri se va stabiliza şi va creşte moderat, astfel că pregătim investiţii pentru a putea gestiona un volum de trafic mai mare comparativ cu cel prezent, în condiţii sporite de confort.”, a declarat directorul Aeroportului Internaţional Timişoara, Daniel Idolu.

Reprezentanţii aeroportului timişorean au afirmat că începând cu programul de vară, au fost suplimentate frecvenţele pentru patru destinaţii: Memmingen, (de la 2 la 3 zboruri/săptămână), Valencia (de la 1 la 2 curse/săptămână), Tel Aviv (de la 2 la 3 curse/săptămână), Dortmund (de la 2 la 3 curse/săptămână) şi Bologna (de la 2 la curse 3/săptămână).

De asemenea, compania aeriană Tarom a introdus destinaţiile Iaşi (câte 4 curse/săptămână) şi Cluj (3 curse/săptămână), pe lângă cele 26 de curse existente spre/dinspre Bucureşti.

“În plus, începând cu luna iunie, compania aeriană Blue Air va introduce destinaţia Constanţa cu 3 zboruri/săptămână. Sezonul estival va debuta în 25 mai, când se va da startul primelor curse charter. În această vară sunt programate zboruri spre Turcia (Antalya, 6 curse pe săptămână) şi insulele greceşti (Heraklion – Creta, 2 curse săptămânale şi Zakynthos, 1 cursă pe săptămână)”, se arată în comunicatul Aeroportului Internaţional Timişoara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO