Eveniment

Aeroportul Otopeni a avut 4,9 milioane de pasageri în primul semestru

Aeroportul Otopeni a avut 4,9 milioane de pasageri în...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

19.07.2016, 11:47 352

Traficul pe cele două aeroporturi ale Capitalei – Henri Coandă (Otopeni) şi Aurel Vlaicu (Băneasa) a ajuns în primul semestru la peste 4,9 milioane de pasageri, în creştere cu 16,5% faţă de perioada similară a anului trecut. Pe cele două aeroporturi s-au înregistrat 56.584 mişcări de aeronave (aterizări şi decolări).

Din total, pe Aeroportul Henri Coandă s-au înregistrat 4.911.721 de pasageri şi 51.149 mişcări de aeronave. Astfel, cel mai mare aeroport din ţară ar putea atinge în acest an un trafic de 10 milioane de pasageri.

Evoluţia numărului de pasageri pe cele două aeroporturi ale Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti devansează semnificativ tendinţa generală înregistrată la nivel european. Pe aeroporturile Capitalei s-a înregistrat, de asemenea, şi o creştere a numărului de mişcări de aeronave, depăşind şi la acest capitol trendul european. Astfel, în primele şase luni ale anului 2016, numărul mişcărilor de aeronave pe aeroporturile din Bucureşti a crescut cu 8,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În primele şase luni ale anului, pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti au operat 37 de companii aeriene, care au transportat pasageri către 92 de destinaţii.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO