Eveniment

Afacerile GEFCO au crescut la 48 de milioane de euro

Afacerile GEFCO au crescut la 48 de milioane de euro

Autor: Ioan Dornescu

16.04.2014, 00:04 156

"Deşi 2012 a fost un an care ne-a luat prin surprindere, în acelaşi timp ne-a oferit oportunitatea de a construi şi de a pregăti premisele pentru un următor an mai bun. 2013 a stat sub semnul dezvoltării pe toate planurile: rezultate operaţionale, noi locaţii, noi clienţi, noi sectoare în care ne-am dezvoltat expertiza, cum ar fi agricultura, dar şi noi investiţii. Principala investiţie în 2013 la nivel de grup a fost în infrastructura IT, care devine o componentă esenţială pentru un integrator logistic", a declarat, într-un comunicat, directorul general al companiei, Christophe de Korver.

Avansul vânzărilor provine din avansul volumelor pe toate activităţile desfăşurate de companie, cele mai importante creşteri fiind înregistrate pentru activitatea de transport rutier şi depozitare.

În 2013, GEFCO România a operat peste 23.000 camioane, a transportat 130.000 de vehicule finite şi a desfăşurat servicii logistice în două locaţii, cu suprafeţe totale de 6.000 metri pătraţi.

Compania a deschis anul trecut o agenţie de transport rutier în Craiova şi un centru logistic de clasă A în Arad, având în acest moment şapte locaţii în România şi un număr de 104 angajaţi.

Pe lângă sectorul auto şi al electronicelor şi electrocasnicelor, GEFCO a început anul trecut proiecte şi pentru clienţi din domenii precum agricultura, industria farmaceutică, retail sau FMCG.

"Cu un nou acţionar al grupului şi o strategie axată pe dezvoltarea proiectelor din zona Rusiei, GEFCO a continuat proiectele logistice în această zonă, operând peste 1.000 de camioane spre Rusia şi peste 250 de camioane dinspre Rusia numai în decursul anului trecut", se arată în comunicat.

Compania îşi propune să-şi păstreze acelaşi ritm de creştere şi în acest an, în special prin intensificarea sinergiilor regionale în cadrul grupului.

"Pentru moment, ne concentrăm pe fluxuri internaţionale, cu accent pe zona Rusia - Orientul Mijlociu - Asia Centrală, dar sperăm să vedem şi o revenire a consumului domestic. Din punct de vedere al serviciilor, vom pune accent în 2014 pe transportul multimodal", a adăugat directorul general al companiei.

Grupul GEFCO, controlat de compania feroviară de stat a Rusiei, RZD, este prezent în 150 de ţări şi a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 4 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO