Eveniment

Agenţia Naţională a Medicamentului (ANMDM): Germania, Polonia, Danemarca, Suedia şi Marea Britanie, în topul ţărilor de export paralel

Agenţia Naţională a Medicamentului (ANMDM): Germania,...

Autor: Mirabela Tiron

15.03.2017, 00:08 498

Distribuitorii angro de medicamente, importatorii şi fabricanţii autorizaţi au obligaţia de a raporta lunar la ANMDM situaţia privind operaţiunile comerciale, inclusiv exportul paralel (comerţ intracomunitar legal), respectiv distribuţia de medicamente în afara spaţiului economic european.

Germania, Polonia, Dane­marca, Suedia şi Marea Britanie sunt ţările de export paralel în care ajung cele mai multe medica­mente de pe piaţa locală, cu preponderent medicamente pentru afecţiuni cardio-vasculare, afecţiuni gastrice, respi­ratorii, boli infecţioase, medicamente oncologice sau pentru transplant, potrivit datelor transmise către ZF de oficialii Agen­ţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale, autoritate ce se ocupă de protejarea sănătăţii publice în România.

„Exportul paralel se referă la o gama foarte largă de arii terapeutice, consta­tându-se însă o preponderenţă, în toţi anii, a medicamentelor pentru afecţiuni cardio-vasculare, afecţiuni gastrice, respiratorii, boli infecţioase, a unor medicamente oncologice sau pentru transplant“, potrivit Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispo­zitivelor Medicale.

ZF a solicitat ANMDM date cu privire la cât au vândut distribuitorii în ţară şi cât în spaţiul intracomunitar, la ţările în care ajung cele mai multe medicamente şi clasele terapeutice din care fac parte. ANMDM a transmis topul ţărilor de export paralel dar nu a făcut publică valoarea vânzărilor în ţară şi la export paralel. Distribuitorii angro, importatorii, fabricanţii autorizaţi au obligaţia de a raporta lunar la ANMDM situaţia privind operaţiunile comerciale, inclusiv exportul paralel, respectiv distri­buţia de medicamente în afara României, în alte state din spaţiul economic european în perspectiva Ordinului Ministrului Sănătăţii nr. 502/2013, potrivit autorităţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO