Eveniment

Agricover Credit şi IFC au încheiat un acord de finanţare în valoare de 70 mil. lei

Agricover Credit şi IFC au încheiat un acord de...

Autor: Departamentul Economic

25.05.2017, 10:51 643

„Un nou acord de împrumut cu IFC ne va permite să sprijinim în continuare dezvoltarea fermierilor mici şi mijlocii, asigurând accesul la finanţarea necesară creşterii productivităţii şi generării de plus valoare, atât pentru afacerile lor, cât şi pentru domeniul agricol din România”, a declarat Robert Rekkers, Directorul General al Agricover Credit IFN.

IFC şi Agricover Credit au încheiat primul acord de finanţare în 2012, în valoare de 12,5 miloane de euro, fiind primul parteneriat al companiei Agricover Credit cu un finanţator extern.

Agricover Credit a încheiat anul 2016 cu plasamente în valoare de 988 milioane de lei acordate celor 1.900 clienţi fermieri.

IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale, este cea mai mare instituţie globală de dezvoltare axată pe sectorul privat din pieţele emergente, colaborând cu 2.000 de companii din întreaga lume.

Agricover Credit IFN este divizia de finanţare a Agricover Holding, prima instituţie financiară din România care oferă produse financiare exclusiv fermierilor din sectoarele vegetal şi zootehnic. Cunoaşterea şi înţelegerea specificului activităţii agricole permit dezvoltarea de produse inovatoare pentru finanţarea capitalului de lucru şi a investiţiilor într-o manieră flexibilă, adaptată nevoilor fermierilor.

Agricover Holding reuneşte diviziile Agri-Business si Agri-Finance. Agricover oferă soluţii specializate pentru dezvoltarea afacerilor fermierilor din România, are peste 850 angajaţi şi un număr de peste 4.500 clienţi fermieri la nivel naţional.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO