Eveniment

Al treilea deces cauzat de rujeolă în Arad. Un adolescent a murit pe fondul unor complicaţii cauzate de această boală

Al treilea deces cauzat de rujeolă în Arad. Un...

Autor: Mediafax

20.10.2016, 14:21 239

Adolescentul din comuna Covăsânţ, judeţul Arad, a fost internat în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad în data de 16 octombrie, la secţia ATI, din cauza stării grave în care se afla, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Este vorba despre un copil de 15 ani cu o boală congenitală de tezaurizare, deci o boală genetică, care are un defect genetic de utilizare a unor structuri ale organismului şi se depozitează nişte substanţe în creier, ficat, inimă, splină (...) deci organismul este cu o suferinţă cronică, cu tulburări de dezvoltare somatică, psihică şi fizică. A făcut rujolă, nişte verişori de-ai lui au avut rujeolă, a făcut şi el, a evoluat la domiciului timp de şapte zile, în a şaptea zi a făcut o complicaţie pulmonară, o bronhompeumonie, iar pe terenul acesta cu deficit imunologic a făcut insufiecienţă respiratorie", a declarat corespondentului MEDIAFAX şeful secţiei Pediatrie 3 din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, prof.dr. Dorin Lazăr.

Adolescentul a primit tratament, dar starea s-a s-a agravat.

"Luni după-amiază a făcut primele stopuri respriatorii. A fost transferat la ATI, intubat şi tratat până joi la ora 8.40, când a murit. Problema a fost rujeola cu mecanisme de blocare a imunităţii şi care a evoluat pe fondul bolii congenitale", a spus prof.dr. Dorin Lazăr.

La spital a fost nevoie, joi, de intervenţia jandarmilor, deoarece familia adolescentului s-a manifestat agresiv.

"Personalul medical a sesizat că cineva tulbură liniştea la spital şi s-a intervenit", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Arad, Emilia Fînaţă.

Direcţia de Sănătate Publică Arad urmează să dechidă o anchetă internă în acest caz la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

În cursul acestui an, în judeţul Arad există 132 de cazuri confirmate de rujeolă, la copii de la câteva luni până la tineri de 18 ani, judeţul fiind pe primele locuri din ţară din acest punct de vedere, iar doi copii, un băieţel de 8 luni din localitatea Milova şi o fetiţă de 9 luni din oraşul Curtici, au murit ca urmare a complicaţiilor cauzate de rujeolă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO