Eveniment

Alegerile din Colegiul 19 Bucuresti: testul aliantei PSD-PNL in fata unui PDL izolat

Alegerile din Colegiul 19 Bucuresti: testul aliantei PSD-PNL in fata unui PDL izolat
22.04.2010, 23:05 39

Un numar de 104.000 de bucuresteni cu drept de vot suntasteptati duminica in Colegiul 19 din Sectorul 4 Bucuresti pentru aalege un deputat pe locul ramas vacant dupa plecarea Danielei Popa(PC) din Camera Deputatilor la Comisia de Supraveghere aAsigurarilor. Lupta pentru acest fotoliul din partea PDL TeoTrandafir, vedeta TV, si Liliana Minca (fosta Ghervasiuc, fostasefa a Loteriei romane).

Rezultatulare o miza locala, dar el va fi prezentat de partide ca avand osemnificatie la nivel national - o data pentru ca doar Colegiul 19are un numar de locuitori cat un oras mare, si, a doua oara, pentruca rezultatul poate indica, intr-o oarecare masura, un trend.

In plan parlamentar, rezultatul nu schimba lucrurile - PDL avand125 de deputati, iar PSD-PC, 93. Insa pentru PDL castigarea acestuimandat ar fi un succes dupa o serie de esecuri la Bucuresti.

In 2004, Adrian Nastase constata cu amaraciune ca Bucurestiull-a facut presedinte pe Traian Basescu. Cinci an mai tarziu, chiardaca Basescu avea sa castige un al doilea mandat, el a pierdut laBucuresti, e drept la un scor infim, in fata lui Mircea Geoana. Cuun an inainte candidatul PDL Vasile Blaga pierdea Primaria Generalain favoarea lui Sorin Oprescu (fugit de la PSD), dupa cedemocrat-liberalii o castigasera de trei ori la rand. Cateva lunimai tarziu, la legislative, PDL avea sa revina si sa castige cupatru puncte in fata PSD, dar peste inca un an, la prezidentiale,cei mai multi dintre bucuresteni si-au indreptat votul catre MirceaGeoana (sprijinit si de PNL)

La finele anului trecut, aceasta alianta dintre PSD si PNL l-aimpus deputat, intr-un alt colegiu bucurestean, pe liberalul RaduStroie, pe locul ramas vacant dupa plecarea lui Bogdan Olteanu laBNR.

Acum, PSD si PNL o sprijina pe conservatoarea Liliana Ghervasiucimpotriva candidatei PDL, Teo Trandafir. Daca aceasta alianta vainvinge PDL si sarmul personal al vedetei tv, atunci aceasta nu vafi doar o infrangere locala pentru democrat-liberali, ci o problemade viitor foarte serioasa pentru ei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO