Eveniment

Alegerile pentru şefia FRF au intrat în linie dreaptă

Alegerile pentru şefia FRF au intrat în linie dreaptă

Autor: Petriana Condrut, Mediafax

18.04.2018, 13:31 107

În cursă s-au mai înscris Marcel Puşcaş şi Ilie Drăgan. Dosarul lui Sorin Răducanu, fost atacant la Dinamo şi Sportul, a fost respins.

Actualul şef al FRF spune că va continua să conducă Federaţia Română de Fotbal şi după 18 aprilie.

"Ceea ce mă face să fiu încrezător este că din 2014 peste 100 de membri afiliaţi mi-au dat votul lor. Deci şi acum mă bazez pe votul lor. Consider că, în proporţie covârşitoare, cei 255 de alegători sunt independenţi. Nu am găsit în programul lui Lupescu o singură idee care să contribuie la dezvoltarea fotbalului românesc", a declarat Răzvan Burleanu.

De cealaltă parte, Ionuţ Lupescu a declarat: “Eu sunt sigur că vom câştiga din primul tur. Spun asta după discuţiile pe care le-am avut cu membrii votanţi. Unii au fost mai timizi, alţii au fost ofensivi. Unii m-au privit în ochi, alţii nu. Eu sunt pesimist şi zic că voi obţine 65-70% din voturi. Colegii sunt mai optimişti”.

Alegerea preşedintelui se va face prin vot secret, cu buletine de vot, alegerea Comisiei de validare urmând a se face prin vot deschis, de către Adunarea Generală a FRF, la propunerea secretarului general, Radu Vişan.

Comisia va fi alcătuită din cinci membri, iar unul dintre ei va ocupa funcţia de preşedinte. Pe scurt, după deschiderea urnei şi numărarea voturilor valabil exprimate şi a celor anulate, Comisia de validare a voturilor va consemna rezultatul alegerilor prin procesul-verbal întocmit şi semnat de toţi membrii comisiei.

Rezultatul va fi comunicat Adunării Generale de preşedintele comisiei de validare a voturilor. Va fi declarat ales în funcţia de preşedinte al FRF candidatul care va obţine majoritatea voturilor (jumătate plus unu) membrilor afiliaţi prezenţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO