Eveniment

Alertă în Ploieşti: Cuiburi cu zeci de mii de albine pe Palatul Culturii, mutate de pompieri

Alertă în Ploieşti: Cuiburi cu zeci de mii de albine...

Autor: Laura Petrescu

24.07.2017, 12:34 143

Angajaţii clădirii în care funcţionează Palatul Culturii, Curtea de Apel Ploieşti şi Muzeul Judeţean de Ştiinţele Naturii, clădire aflată în centrul Ploieştiului, au fost cei care au chemat în sprijin pompierii, jandarmii şi apicultorii, deoarece nu mai puteau deschide geamul de frica albinelor.

„Intervenim la Palatul Culturii, intrarea dinspre Curtea de Apel, cu o autoscară pentru evacuare a două cuiburi. La fata locului intervine un echipaj de jandarmi împreună cu un apicultor”, arată ISU Prahova.

Un apicultor a fost cel care s-a urcat pe scară pentru a muta cuiburile care se aflau la o înălţime de aproximativ 30 de metri. Primul cuib a fost dat jos în aproape o oră, acesta având aproximativ 40.000 de albine.

„A fost dificil pentru că a fost la înălţime. Şi a trebuit să stau foarte încordat. Era nevoie să fie mutat. Sunt atâtea persoane care trec prin această zonă, era pericol. Sunt persoane care sunt alergice. În primul cuib erau aproape 40.000 de albine. Şi mai e unul”, a declarat, corespondentului MEDIAAFX, Iulian Soare, apicultor.

La ora transmiterii acestei ştiri, Soare încearcă să dea jos cel de-al doilea cuib de albine.

Oamenii din zonă spun că şi anul trecut albinele şi-au ales clădirea Palatului Culturii drept casă.

„ Au fost şi anul trecut. Le-au dezafectat cuibul şi s-au întors iar. E pericol. Sunt oameni alergici la înţepătura de albine”, a declarat un localnic.

Potrivit apicultorilor, cele două cuiburi vor fi mutate în afara oraşului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO