Eveniment

Alertă meteo de ploi şi vânt puternic în aproape toată ţara, ninsori la munte

Alertă meteo de ploi şi vânt puternic în aproape...

Autor: Departamentul Social

06.02.2017, 14:28 3003

Meteorologii avertizează că se vor semnala precipitaţii în toate regiunile, iar cantităţile de apă vor depăşi local 15...20 l/mp, iar în Moldova, Dobrogea, Muntenia şi în zonele deluroase şi montane din restul teritoriului, pe arii restrânse 30...40 l/mp.

În cursul nopţii de luni spre marţi şi pe parcursul zilei de marţi, va ploua pe arii extinse, exceptând jumătatea de nord a Moldovei şi zona montană înaltă, unde vor predomina ninsorile.

Începând din cursul nopţii de marţi spre miercuri, în cea mai mare parte a Moldovei şi în zona de munte va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.

În restul teritoriului, vor fi precipitaţii mixte, iar în sud-estul ţării, începând din după-amiaza zilei de miercuri, treptat vor predomina ninsorile. Vântul va avea intensificări temporare în sudul Moldovei, cea mai mare parte a Munteniei şi a Dobrogei, cu viteze ce vor depăşi la rafală 50...55 km/h.

Trecător şi pe arii restrânse se va produce polei, cu o probabilitate mai ridicată în jumătatea de sud a Moldovei şi în Bărăgan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO