Eveniment

Alexandra Gătej, consilier prezidenţial, a fost recrutată de Securitate dar nu a dat note informative

Alexandra Gătej, consilier prezidenţial, a fost recrutată de Securitate dar nu a dat note informative

Autor: Ovidiu Vanghele

14.12.2010, 15:58 737

Consilierul prezidenţial Alexandra Gătej, 45 de ani, a fostrecrutată de Securitate în septembrie 1989, pentru eventualemisiuni de contrainformaţii în sectoarele economice, însă nu a datnicio informare ofiţerilor, astfel că CNSAS a decis că nu poate ficonsiderată colaborator, scrie Mediafax.

Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii(CNSAS) a emis pe numele Alexandrei Gătej o adeverinţă care atestăcă aceasta nu a avut calitatea de lucrător sau colaborator.

Documentul, emis în 12 noiembrie 2010, conţine însă o referirela faptul că Alexandra Gătej a fost recrutată de Securitate în 14septembrie 1989, sub numele conspirativ "Florina". Ea urma săactiveze, conform documentului CNSAS, "pe linie de contrainformaţiiîn sectoarele economice".

"Direcţia de specialitate (a CNSAS, n.r.) nu a identificatdocumente care să conţină informaţii transmise Securităţii de cătredoamna Gătej Corina Alexandra", se arată în adeverinţa CNSAS.

În document, Alexandra Corina Gătej apare cu numele vechi,Dăncăneţ.

Corina-Alexandrina Gătej a fost numită, în iulie 2009, înfuncţia de consilier prezidenţial în cadrul Departamentului Mediulde Afaceri Intern şi Internaţional al AdministraţieiPrezidenţiale.

Gătej a lucrat, până în 1993, ca economist şi apoi ca directorde export la Fabrica de piele Sebeş, anterior, din 1988, lucrând laFabrica de Pielărie Târgu Mureş.

În perioada 1993-1996 a lucrat la Radio Europa Liberă şi laInterquest Bucureşti, iar din 1996 a lucrat la Unilever, înperioada 1996-2005 deţinând diverse poziţii de manager.

În perioada noiembrie 2005 - mai 2009, Corina-Alexandrina Găteja fost preşedinte Unilever Europa Centrală şi de Sud. Ea a fostnumită la Preşedinţie din poziţia de Business Development DirectorUnilever Europa Centrală şi de Est, Unilever Europa Centrală şi deSud, post pe care îl deţinea din mai 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO