Eveniment

Alianta pentru schimbarea noii legi a comertului alimentar

01.11.2009, 23:14 23

Noua lege din comertul alimentar, promulgata recent depresedinte si care urmeaza sa intre in vigoare in cateva saptamani,este contestata atat de producatorii locali, cat si de retelele demagazine, care spun ca noile reglementari includ definitiiincorecte ale categoriilor de produse alimentare.
"Cea mai urgenta problema este acum lamurirea termenelor de platacare apar in noua lege, pentru ca vedem necesare modificari indefinitiile date produselor alimentare sau cel putin elaborareaunor norme metodologice de aplicare ce le-ar putea corecta", adeclarat Adrian Manolache, secretarul general al AMCR (AsociatiaMarilor Retele Comerciale din Romania).
Potrivit noilor reglementari din comert, vinul si apa minerala suntincluse in categoria produselor proaspete, avand termene de platamai mici cu opt zile decat majoritatea lactatelor si mezelurilor,care insa se vand la raft mult mai repede decat bauturile.
"Definitiile care apar la produse alimentare in textul legii suntgresite si creeaza confuzie in piata. Incercam sa propunemParlamentului mici modificari sau norme metodologice de aplicare alegii", a afirmat Sorin Minea, presedintele Romalimenta (FederatiaPatronala Romana din Industria Alimentara).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO