Eveniment

Alina Gorghiu: PSD va relua negocierile cu UDMR, PSD-ALDE nu mai au majoritatea în Parlament

Alina Gorghiu: PSD va relua negocierile cu UDMR, PSD-ALDE...

Autor: Adriana Mit

22.06.2017, 14:37 13838

Senatorul Alina Gorghiu, fost preşedinte al PNL, a declarat, joi, la Timişoara, că PSD va relua negocierile cu UDMR, dacă vrea să vină cu o nouă propunere de premier, pentru că, în acest moment, “PSD-ALDE nu mai au majoritatea în Parlament”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Alina Gorghiu a afirmat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că PSD va relua negocierile cu UDMR.

“Suntem singurul partid care am reacţionat ferm la intenţia PSD de a negocia cu UDMR, care mergea dincolo de limitările constituţionale, care mergeau pe prevederi care generau o posibilă autonomie pe criterii etnice, lucru cu care nu suntem de acord. De azi, cred că lucrul ăsta va fi repetat, această negociere va fi reluată, dacă nu deja a început discuţia cu UDMR-ul, pentru că PSD-ALDE, în acest moment, nu mai au majoritatea în Parlament. Motiv pentru care dacă vor să vină cu o nouă propunere de premier, au nevoie de majoritate, pe care n-o pot genera exclusiv din PSD-ALDE. Intuiesc că în aceste zile vor demara discuţii, negocieri cu UDMR, motiv pentru care le spun să fie atenţie pe ce proiecte se va face această negociere”, a afirmat Alina Gorghiu.

De asemenea, fostul preşedinte al PNL consideră că PSD “nu mai merită să guverneze” după cele întâmplate în ultima perioadă.

“Concluzia este una simplă şi foarte clară: PSD nu merită să mai guverneze, e incapabil să guverneze. Constat că guvernarea pentru domniile lor este doar o modalitate de a servi interesului personal al domnului Liviu Dragnea”, a precizat Alina Gorghiu.

Senatorul PNL de Timiş a atras, de asemenea, atenţia asupra faptului că există un “contrast între conduita” preşedintelui Iohannis şi cea a PSD, imaginea României fiind afectată.

“Eforturile pe care ţara noastră, prin preşedintele Iohannis, le face pentru afirmarea internaţională sunt inutile în condiţiile în care în ţară se desfăşoară genul acesta de evenimente: o moţiune de cenzură a PSD împotriva propriului guvern. E imposibil să poţi să pledezi în mod credibil, susţinut cauza României în alte capitale europene, în condiţiile în care interlocutorii tăi străini primesc de la ambasade informări că în România se canibalizează PSD cu PSD”, a spus Gorghiu.

Referitor la rezultatul moţiunii de cenzură, senatorul PNL de Timiş a afirmat că acesta reprezintă “un mare eşec” pentru Liviu Dragnea, iar PSD a “ieşit slăbit din această acţiune”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO