Eveniment

Ambasada Marii Britanii şi cea a SUA ridică tonul, Ponta merge înainte

Ambasada Marii Britanii şi cea a SUA ridică tonul,...

Autor: Mediafax

29.08.2014, 00:04 617
Ambasada SUA şi cea a Mari Britanii au ridicat obiecţii faţă de ordonanţa de urgenţă adoptată ieri de guvernul Ponta care permite aleşilor locali să migreze de la un partid la altul, pentru o periodă de 45 de zile, prin derogare de la legea care spune că aleşii locali care pleacă la un alt partid îşi pierd mandatul.

 Ordonanţele de urgenţă trebuie folosite pe cât de rar posibil, aşa cum prevede Constituţia, a precizat ieri  Ambasada Marii Britanii, care nu a dorit să comenteze conţinutul OUG.

Ambasada SUA la Bucureşti a precizat: „Am auzit argumente pro şi contra ordonanţei propuse cu privire la aleşii locali. Suntem îngrijoraţi în legătură cu momentul ales. Ne-am exprimat în trecut îngrijorarea privind legiferarea unor chestiuni complexe prin ordonanţe de urgenţă şi credem că măsurile de acest fel ar trebui discutate în cadrul unui proces legislativ deschis şi transparent care permite organizarea unei dezbateri la care să poată participa liber toate partidele politice, societatea civilă şi toate părţile interesate“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO