Burse - Fonduri mutuale

Teodorovici mai speră: România îşi menţine ambiţia ca piaţa de capital să obţină statutul de piaţă emergentă

Eugen Teodorovici, ministrul finanţelor publice

România, în calitate de ţară care va deţine preşedinţia Consiliului UE, începând cu ianuarie 2019, dar şi de preşedinţie actuală a Consiliului Guvernatorilor BEI, va acţiona pentru o abordare echilibrată privind viitorul rol al BEI ca instituţie financiară a UE.

Eugen Teodorovici, ministrul finanţelor publice România, în calitate de ţară care va deţine preşedinţia Consiliului UE, începând cu ianuarie 2019, dar şi de preşedinţie actuală a Consiliului Guvernatorilor BEI, va acţiona pentru o abordare echilibrată privind viitorul rol al BEI ca instituţie financiară a UE.

10.09.2018, 00:05 609

Ministrul finanţelor publice Eu­gen Teodorovici a declarat că România este interesată să obţină statutul de piaţă emergentă pentru piaţa de capital de la Bucureşti, în cadrul reuniunii informale a Consiliului pentru Afaceri Economice şi Financiare al Uniunii Europene (ECOFIN).

„Doresc să subliniez că România îşi menţine un nivel ridicat de ambiţie în privinţa obţinerii statutului de piaţă emergentă de către Bursa de la Bucureşti. Obţinerea acestui statut ar aduce României mai mult interes din partea marilor investitori, iar valoarea de piaţă a companiilor listate pe bursă ar creşte substanţial“, a spus Teodorovici, vineri, în panelul cu tema „Priorităţi ale dezvoltării în continuare a pieţelor financiare din Europa Centrală şi de Est“, de la Forumul Financiar EUROFI, potrivit unui comunicat de presă al ministerului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO