Eveniment

Ambulanţa, despre Gyuri Pascu: La primul apel motivul a fost "atac de panică", la al doilea "comă"

Ambulanţa, despre Gyuri Pascu: La primul apel motivul a...

Autor: Mediafax

29.09.2016, 10:43 113

"La ora 03:26, s-a primit o solicitare prin 112, motivul invocat fiind „atac de panică”, la care s-a deplasat un echipaj format din medic şi ambulanţier. La faţa locului a fost consultat un pacient care acuza atacuri de panică şi insomnie cu debut în urmă cu mai multe zile; s-a măsurat tensiunea arterială, alura ventriculară, saturaţia O2, toate acestea fiind în limite normale. Pacientul acuza dureri articulare la nivelul genunchiului, fiind în tratament prin fizioterapie. Domnul Pascu nu a comunicat medicului alte informaţii privitoare la starea lui de sănătate", potrivit unui comunicat de presă al Ambulanţei Bucureşti-Ilfov remis joi MEDIAFAX.

Astfel, primul medic care l-a consultat pe artistul Ioan Gyuri Pascu a stabilit diagnosticul de atac de panică şi insomnie şi i-a administrat tratament cu diazepam.

"Ulterior la orele 04:46 a fost înregistrat un nou apel pentru acelaşi pacient, motivul solicitării fiind, de această dată, «cianoză, comă». Primul echipaj care a ajuns la pacient a fost un echipaj de prim ajutor de la SMURD, care a şi început manevrele de resuscitare, urmat aproape simultan de un echipaj de terapie intensivă de la SMURD şi un echipaj de tip C2 de la SABIF. În conformitate cu procedurile existente, forţele de intervenţie fiind suficiente la caz , ambulanţă de la SABIF a fost declarată disponibilă la locul solicitării. Pentru analiza unei eventuale răspunderi disciplinare a fost declanşată încă din dată de 26.09.2016, procedura stabilită prin Codul Muncii şi RI (regulament intern), prin convocarea comisiei de disciplină, în scopul audierii echipajului care a intervenit la caz", potrivit documentului citat.

În situaţia în care comisia de disciplină va găsi aspecte care pot constitui abateri de la normele profesionale, de etică şi deontologie medicală, va fi sesizat Colegiul Medicilor din România, anunţă Ambulanţa. Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti s-a autosesizat deja în acest caz.

Pe de altă parte, Ministerul Sănătăţii a precizat, după verificările Corpului de Control al ministrului Sănătăţii, al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi al Direcţiei de Sănătate Publică la Ambulanţa Bucureşti, că informaţiile de până acum arată o posibilă abordare terapeutică superficială.

"Echipa de control a analizat modul în care a fost repartizat acest caz, a analizat fişa de urgenţă prespitalicească şi a discutat cu medicul care a fost la consultaţie, pentru a avea o imagine clară asupra modului în care s-a intervenit. Echipa de control va elabora un raport pe care îl va înainta ministrului Sănătăţii şi şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Informaţiile de până acum denotă o posibilă abordare terapeutică superficială. Urmare a acestui lucru şi după analizarea tuturor documentelor şi procedurilor, Ministerul Sănătăţii va sesiza Colegiul Medicilor din România, care are atribuţii în a se pronunţa asupra unor potenţiale culpe medicale", se arată într-o informare a Ministerului Sănătăţii remisă miercuri MEDIAFAX.

Actorul şi cântăreţul Ioan Gyuri Pascu, fost membru al trupei Divertis, a murit, luni dimineaţă, la vârsta de 55 de ani, în urma unui infarct.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO