Eveniment

Amenda aplicată poliţiştilor locali din Timişoara care au parcat pe trotuar a fost dublată

Amenda aplicată poliţiştilor locali din Timişoara...

Autor: Adriana Mit

21.04.2017, 15:54 411

Poliţia Locală Timişoara a modificat comunicatul de presă postat pe site-ul instituţiei, vineri, cu privire la amenzile acordate celor doi angajaţi ai instituţiei care şi-au parcat maşinile pe trotuar fără să lase loc pietonilor. Astfel, potrivit documentului, cei doi poliţişti au fost sancţionaţi cu câte 580 lei fiecare şi cu câte trei puncte penalizare, pentru staţionare interzisă, deşi iniţial încadrarea faptei era „oprire neregulamentară”.

Iniţial, Poliţia Locală Timişoara a transmis că cei doi angajaţi au fost sancţionaţi cu câte 290 lei fiecare şi cu câte două puncte penalizare la permis, pentru oprire neregulamentară.

“S-a produs o greşeală”, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Timişoara, Daniela Seracin.

În urmă cu două zile, un timişorean care a distribuit pe Facebook o imagine cu două maşini ale Poliţiei Locale parcate pe trotuar, astfel încât pietonii nu mai puteau trece, a fost amendat cu 900 de lei, pentru “adresarea de cuvinte şi expresii jignitoare la adresa poliţiştilor locali”.

Poliţia Locală Timişoara explica, într-un comunicat de presă, că revoluţionarul Corneliu N. Vaida a a jignit angajaţii instituţiei în mai multe postări făcute pe Facebook şi că, potrivit unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, “reţeaua de socializare Facebook a fost declarată spaţiu public, motiv pentru care orice postare jignitoare poate fi sancţionată cu amendă în conformitate cu prevederile Legii 61/1991 republicată”.

Vaida a distribuit pe reţeaua de socializare Facebook o imagine în care apar două maşini ale instituţiei. Acestea erau parcate în faţa sediului Poliţiei Locale Timişoara, pe trotuar, iar între maşini apare şi un cărucior de copii, cel care a realizat fotografia dorind să demonstreze că nu se poate trece printre ele. “Miliţiene Cojan (n.r. şeful Poliţiei Locale Timişoara), tu şi adunătura ta de nesimţiţi, ce-ar fi să vă auto-amendaţi?”, a scris Corneliu N. Vaida în dreptul fotografiei distribuite pe Facebook în data de 13 aprilie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO