Eveniment

Amendă între 500-1.000 lei pentru ocuparea fără drept a unui loc de parcare public legal atribuit

Amendă între 500-1.000 lei pentru ocuparea fără drept...

Autor: Departamentul Social

08.06.2017, 07:41 4477

Potrivit proiectului de hotărâre, "Articolul II Litera a) a paragrafului 1 al articolului 22 din Anexa nr. 3 a Anexei H.C.G.M.B nr. 124/2008 privind aprobarea strategiei de parcare pe teritoriul Municipului Bucureşti se completează şi va avea următorul cuprins: nerespectarea prevederilor art. 10 lit. a), art 11 lit. b), art. 16 lit. a) şi b), art. 19 lit a)-c), art. 20 lit a)-c) şi art. 21 lit. e), cu amendă de la 500 la 1.000 de lei".

Consilierii îşi motivează iniţiativa, în raportul de specialitate, prin faptul că, în prezent, s-au înmulţit cazurile în care locurile publice legal atribuite sunt ocupate abuziv şi astfel cei care au dreptul de a le folosi sunt practic împiedicaţi să o facă.

"Având în vedere că dispoziţiile legale locale referitoare la organizarea, utilizarea şi exploatarea parcărilor publice nu stabilesc explicit că fiind contravenţie şi a putea fi sancţionată această faptă, este necesară completarea acestora în acest sens", se mai arată în raport.

În prezent, prevederile legale în vigoare referitoare la parcare sunt cele prevăzute la articolul 21 din anexa 3 a Strategiei de parcare, care arată că "în toate categoriile de parcaje publice sunt interzise: a) blocarea accesului în parcaj; b) efectuarea de lucrări de reparaţii şi întreţinere a autovehiculului în perimetrul parcajului; c) amplasarea de dispozitive de menţinere liberă a locurilor de parcare d) amplasarea oricărui tip de indicatoare, marcaje sau înscrisuri care să indice sau să sugereze rezervarea locurilor de parcare, fără avizul Comisiei Tehnice de Circulaţie a Municipiului Bucureşti". Amenzile în aceste cazuri pornesc de la 1.500 şi ajung la 2.500 de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO