Eveniment

Amendă record pentru gigantul american Pfizer după ce a crescut peste noapte preţul unui medicament esenţial pentru zeci de mii de oameni cu 2.600%

Amendă record pentru gigantul american Pfizer după ce a...

Autor: Ştefan Stan

08.12.2016, 16:37 3925

Autorităţile de reglementare din Marea Britanie au penalizat gigantul farmaceutic Pfizer cu o amendă record de 106 milioane de dolari pentru creşterea preţului cu 2600% pentru un medicament anti-epilepsie, în cel mai recent scandal public legat de preţul medicamentelor cu reţetă, scrie USA Today.  

Gigantul Pfizer a încălcat legea competiţiei prin practicarea unor tarife exesive şi exaggerate în Regatul Unit pentru un medicament anti-epilepsie în septembrie 2012, după ce brandul companiei a fost eliminate în mod intenţionat.

Pfizer a negat acuzaţiile şi a spus că va face apel. Autorităţile de reglementare au spus că preţul unui medicament anti-epilepsie folosit de aproxiamtiv 48.000 de britanici pentru a preveni şi controla crizele a crescut de la aproximativ 3,57/100 mg la 85,06 dolari. Preţul a fost redus într-un finla la 68,05 dolari în mai 2014.

Drept rezultat, cheltuielile Serviciului Naţional de Sănătate din Marea Britanie au crescut de la 2,5 milioane de dolari în 2012 la aproximativ 63 de milioane de dolari anul următor.

Pacienţii bolnavi de epilepsie care au folosit capsulele nu ar trebui să treacă la un alt medicament, astfel încât serviicul de sănătate a fost obligat să plătească preţurile mai ridicate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO