Eveniment

Amenzi de 400.000 lei şi peste patru tone de alimente confiscate de inspectorii ANSVSA

Amenzi de 400.000 lei şi peste patru tone de alimente...

Autor: Claudiu Surmei

20.01.2017, 14:41 475

Potrivit unui comunicat de presă emis, vineri, de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), inspectorii sanitari veterinari au efectuat controale tematice la peste 2.700 de unităţi de producţie şi comercializare de produse alimentare, în perioada 22 decembrie 2016 – 10 ianuarie 2017, în urma cărora au dat amenzi în valoare totală de 397.470 de lei şi au confiscat peste patru tone de produse alimentare.

"Verificările inspectorilor au vizat: târguri de animale, pieţele agro-alimentare, abatoare, unităţi de tranşare a cărnii, unităţi de procesare şi depozitare a alimentelor de origine animală, unităţi de vânzare cu amănuntul (carmangerii, măcelării, unităţi de alimentaţie publică, pizzerii, cantine, unităţi de tip catering, cofetării, patiserii, laboratoare de cofetărie/patiserie, pensiuni turistice, unităţi de tip hipermarket/supermarket, magazine alimentare etc.)", se arată în comunicat.

În judeţul Cluj, cuantumul amenzilor s-a ridicat la peste 121.000 de lei pentru nereguli în ceea ce priveşte neîntreţinerea în condiţii de igienă corespunzătoare a spaţiilor de depozitare, producţie şi desfacere a produselor alimentare şi/sau utilajelor folosite la manipularea acestora, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare destinate comercializării directe către consumatorul final, depozitare necorespunzătoare a materiilor prime, semifabricatelor sau produselor finite în unităţile supuse controlului sanitar veterinar şi materii prime folosite în procesul de fabricaţie cu termen de valabilitate depăşit.

Inspectorii sanitari veterinari au aplicat amenzi în valoare totală de 64.000 de lei în judeţul Dolj, pentru nereguli legate de etichetarea incompletă a produselor, depozitarea produselor alimentare fără a respecta normele sanitare veterinare, igienă necorespunzătoare şi fişe de monitorizare a temeperaturilor necompletate la zi.

În Capitală, pentru comercializarea produselor în spaţii neautorizate sanitar veterinar s-au aplicat amenzi în valoare totală de 16.000 de lei.

În prima etapă a verificărilor, în perioada 5 – 22 decembrie 2016, au fost efectuate controale la 4.865 de unităţi de producţie şi comercializare de produse alimentare, în urma cărora s-au confiscat peste 20 de tone de produse şi s-au aplicat 394 de amenzi în valoare totală 657.310 lei. Totodată, 11 unităţi au primit ordin de suspendare, iar pentru alte şase s-a decis interzicerea activităţii.

Astfel, în perioada 5 decembrie 2016 – 10 ianuarie 2017, inspectorii sanitari veterinari au acordat amenzi în valoare totală de peste un million de lei şi au confiscat peste 24 de tone de produse alimentare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO