Eveniment

Amenzi usturătoare pentru comportamentul de hărţuire, hărţuire sexuală sau hărţuire psihologică

Amenzi usturătoare pentru comportamentul de hărţuire,...

Autor: Gândul

19.08.2018, 14:52 8314

Comportamentul de hărţuire, hărţuire sexuală sau hărţuire psihologică se sancţionează cu amendă contravenţională de la 3.000 lei la 10.000 lei. Noile prevederi din Legea privind egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi au fost publicate în Monitorul Oficial.

”Este interzis orice comportament de hărţuire, hărţuire sexuală sau hărţuire psihologică definite conform prezentei legi, atât în public, cât şi în privat”, prevede un nou articol introdus în Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 202/2002 privind egalitatea de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi, act normativ publicat în Monitorul Oficial.

Încălcarea interdicţiilor privind hărţuirea, hărţuirea sexuală sau hărţuirea psihologică ”constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă contravenţională de la 3.000 lei la 10.000 lei, dacă fapta nu a fost săvârşită în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerată infracţiune”, mai prevede actul normativ.

Constatarea şi sancţionarea contravenţiilor se fac de către Ministerul Afacerilor Interne (MAI), prin ofiţerii şi agenţii de poliţie din cadrul Poliţiei Române, ofiţerii şi subofiţerii din cadrul Jandarmeriei Române, ofiţerii şi agenţii de poliţie din cadrul Poliţiei de Frontieră Române, în zona de competenţă, precum şi de către poliţiştii locali, potrivit legii publicate în Monitorul Oficial.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO