Eveniment

ANAF aplică legea prevenţiei: 45% din firmele controlate pe litoral au primit doar avertismente

ANAF aplică legea prevenţiei: 45% din firmele...

Autor: Dan Straut

02.05.2017, 15:11 135

„ANAF, prin Direcţia Generalã Antifraudã Fiscalã, a desfãşurat în perioada 28-30 aprilie o amplă acţiune de verificare a contribuabililor care desfăşoarã pe Litoral activitãţi cu risc fiscal. Aplicarea sancţiunilor pentru faptele contravenţionale constatate pe parcursul controalelor operative s-a realizat în consonanţã cu spiritul legii prevenţiei, existând multe situaţii în care sancţiunile contravenţionale aplicate au fost avertismente”, se arată într-un comunicat al ANAF.

Astfel, în cadrul acţiunilor derulate, inspectorii antifraudã din cadrul Direcţiei regionale antifraudã Constanţa au sancţionat cu avertisment peste 45% din faptele contravenţionale constatate, în condiţiile în care au fost verificaţi 48 de contribuabili şi au fost constatate fapte contravenţionale pentru care au fost aplicate amenzi în valoare totalã de 129.500 de lei.

„La nivel naţional, inspectorii antifraudã au verificat 256 de contribuabili la care au constatat fapte contravenţionale pentru care au aplicat amenzi în valoare totalã de 1,19 milioane de lei şi au dispus confiscarea de sume nejustificate şi bunuri fãrã provenienţã legalã în valoare de 70.196 de lei”, menţionează ANAF.

Totodatã, în situaţii care relevau un grad ridicat de neconformare, a fost dispusã suspendarea activitãţii pentru 9 contribuabili, 5 pentru nerespectarea obligaţiei de a emite bonuri fiscale şi 4 pentru comercializarea de bãuturi alcoolice nemarcate.

„Acţiunile de pe Litoral au beneficiat de sprijinul Brigãzii Speciale de Intervenţie Vlad Tepeş a Jandarmeriei Române. Precizãm cã prin atitudinea şi modalitatea de control abordate nu a fost afectatã desfãşurarea evenimentelor ori clientela”, se mai arată în comunicat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO