Eveniment

André Rieu, ambasador onorific al Bucureştiului:Am 66 de ani şi m-am îndrăgostit din nou, de România

André Rieu, ambasador onorific al Bucureştiului:Am 66...

Autor: Dorina Călin

27.11.2015, 14:55 4969

Răzvan Sava a declarat că André Rieu a fost alături de poporul român şi la bine - promovând folclorul românesc în faţa publicului olandez şi dăruindu-le spectatorilor din Bucureşti şapte concerte -, dar şi la greu, dând dovadă de "compasiune, generozitate şi omenie" atunci când România a fost greu încercată de incendiul din Clubul Colectiv, din 30 octombrie, în urma căruia 60 de persoane au murit şi peste 150 au fost rănite.

După ce a primit titlul de ambasador onorific al Bucureştiului, André Rieu a precizat că se simte onorat de distincţia primită.

"Am 66 de ani şi m-am îndrăgostit din nou: de România. Am călătorit în întreaga lume, dar primirea pe care am avut-o aici, în România, din primul moment, a fost incredibilă. Am cântat în Budapesta, în Viena, în Praga. Întotdeauna întreb publicul de unde este şi, în general, sunt oameni din întreaga lume. Dar, în aceste oraşe, jumătate dintre spectatori erau din România. Şi aşa am început să iau contact cu oamenii din România, să caute o sală, dar o astfel de sală nu există, ar trebui să construiţi una. Apoi, ne-am gândit să cântăm la Arena Naţională, dar echipa voastră joacă atât de bine încât tot timpul erau meciuri acolo. Aşa că a venit posibilitatea să cântăm în Piaţa Constituţiei", a spus André Rieu.

Totodată, acesta a precizat că toată echipa l-a avertizat că "va da faliment" dacă va veni să cânte în România cu tot echipamentul necesar unui concert.

"Am crezut în publicul român şi ştiam că va fi un succes. Au fost cele mai bune şapte concerte pe care le-am susţinut în toată viaţa mea. Şi nu spun asta doar pentru că mă aflu în Bucureşti. Românii mi-au transmis o căldură nemaimpomenită de fiecare dată când am venit aici. Vreau să vă mai spun o dată că sunt îndrăgostit de voi", a adăugat André Rieu.

De asemenea, André Rieu a menţionat că se va întoarce să concerteze în România, în iunie 2016, însă deocamdată nu ştie care este data exactă.

În luna iunie a acestui an, celebrul violonist a susţinut şapte concerte în Piaţa Constituţiei din Bucureşti - la care au participat aproximativ 84.000 de spectatori - şi a înregistrat un DVD cu aceste evenimente, pe care îl va lansa vineri, în Capitală. André Rieu vrea să doneze toţi banii din vânzarea acestui DVD pentru ajutorarea victimelor tragediei din clubul Colectiv.

Născut la Maastricht, în Olanda, André Rieu este unul dintre cel mai bine vânduţi muzicieni din lume. A revitalizat muzica de vals la nivel internaţional cu spectacolele sale pline extravaganţă şi de emoţie. Deţinătorul celei mai mari orchestre private din lume, André Rieu a vândut până în prezent peste 40 de milioane de albume şi DVD-uri în întreaga lume.

În fiecare an, André Rieu, Johann Strauss Orchestra, corul şi numeroşi solişti internaţionali susţin 100 de concerte în întreaga lume, cu peste un million de spectatori. Turneele violonistului olandez au intrat în Billboard's Top 10 în fiecare an, începând din 2004.

(Serviciul Foto al MEDIAFAX vă pune la dispoziţie imagini de la eveniment)

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO