Eveniment

Andreea Mihnea, directorul de HR al EY: „Capacitatea de analiză logică şi numerică a absolvenţilor de facultate este în scădere, mai ales în zona economică“

Andreea Mihnea ocupă funcţia de director de HR al firmei de audit şi consultanţă fiscală EY din vara anului 2013 şi are o experienţă în zona de resurse umane de 16 ani

Andreea Mihnea ocupă funcţia de director de HR al firmei de audit şi consultanţă fiscală EY din vara anului 2013 şi are o experienţă în zona de resurse umane de 16 ani

Autor: Mihaela Pascari

03.08.2016, 00:07 2676
Calitatea tinerilor absol­venţi de facultate va fi una din­tre marile provocări ale an­ga­jatorilor în urmă­toarea perioadă, având în vedere că tinerii au o capacitate logică şi numerică în scădere de la an la an. Principalele mo­tive ale acestui trend descrescător sunt sis­­te­mul educaţional, ni­­velul de ambiţie, dar şi mo­tivaţia personală a acestora, spune An­dreea Mihnea, direc­torul de HR al firmei de audit şi consultanţă fiscală EY.

„La testele pe care le dăm în procesul recrutării rezultatele scad de la an la an. Capacitatea de analiză logică şi nu­merică este în scădere, mai ales în zo­na economică. Pre­gătirea intensă pen­tru examenele de admitere era be­nefică, era mai multă meritocraţie în sis­tem. Acum ei aleg varianta cea mai uşoară, iar acest obicei rămâne valabil şi când vine vorba de un job: dacă văd că se confruntă cu greutăţi, se mută de la un loc de muncă la altul“, a spus An­dre­ea Mihnea, care coordonează politicile de resurse umane pentru cei aproxi­ma­tiv 700 de angajaţi din cadrul EY Ro­mânia.

Ea mai precizează că tinerii sunt influenţaţi de factorii de mediu, de modul de viaţă şi de modul de învăţare. Iar în ceea ce priveşte preferinţele lor la locul de muncă, aceştia optează pentru un program flexibil, dar ţin cont şi de echilibrul între viaţa personală şi cea profesională.

„Pentru un om care lucrează cu intelectul şi nu are pro­duse finite pe bandă, numărul de ore în care munceşte sau inter­va­lul de timp este mai puţin relevant decât rezultatul final. Poate unii angajaţi au nevoie să iasă în parc, pentru a gândi mai creativ, şi doar aşa ajung la un re­zultat“, a mai spus ea.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO