Eveniment

Aniversare PRO TV: 9 ani de televiziune in prim-plan

01.12.2004, 00:00 137

Au trecut 9 ani de la 1 Decembrie 1995, ziua unui salut care a intrat deja in istorie: "Buna seara, Bucuresti! Buna seara, Romania!". S-au scurs noua ani de cand Pro TV a aparut in forta, oferind zilnic milioanelor de telespectatori romani cele mai bune programe si stiri in exclusivitate.
Pro TV a reinventat conceptul de televiziune in Romania si a predat concurentei lectii de jurnalism. O dovedesc, tot timpul, cifrele. De la 1 Decembrie 1995 Pro TV domina clar ierarhiile de audienta din Romania. Postul din Pache Protopopescu a difuzat primele 10 emisiuni, primele 10 buletine de stiri si primele 10 filme in topurile de rating. Peste 10 miliarde de telespectatori, aproape 17.000 de ore de film, 350 de ore de sitcom romanesc, peste 100 de emisiuni originale si 5.000 de ore de stiri pe an.
Potrivit Ancai Budinschi, director executiv al Pro TV, anul 2004 a fost cel mai bun si din punctul de vedere al veniturilor din publicitate dintre cei noua de pana acum. In plus, potrivit estimarilor, si in 2005 se va mentine trendul crescator al pietei de publicitate, cresterea urmand sa se resimta si in veniturile televiziunii.
Vedetele create de Pro TV sunt unele dintre cele mai puternice din mass media romaneasca, Andreea Esca fiind unul dintre cele mai bune exemple. ?In business-uri de acest fel, sub-brandurile au valoare de brand in sine. Sa luam ca exemplu subbrandul Andreea Esca. Imaginea publica a prezentatoarei principalelor stiri a evoluat in concordanta cu brandul. Astazi, oricine spune Andreea Esca, spune Pro TV, si oricine spune Pro Tv, spune Andreea Esca", a declarat pentru ZF Anca Budinschi, director executiv al Pro TV.
Exista capitole la care postul nu are concurenta: stirile, Teo, Vacanta Mare, La Bloc - castiga fara drept de apel orice batalie. De ani de zile, serialul "Tanar si nelinistit" e in varful ierarhiilor, la fel ca "UEFA Champions League" sau "Local Kombat". Din seria formatelor noi lansate de Pro TV, din care fac parte "Roata Norocului", "Stii si castigi" si "Chestiunea zilei", postul a propus in ultimul sezon o noua reteta de succes si spectacol: "Stele verzi".
Pro TV este televiziunea care a difuzat in Romania cele mai multe filme de referinta din cinematografia mondiala. si in ultimul an titlurile care au luat cu asalt box-office-ul international au venit in premiera pentru Romania, doar la Pro TV.
Planurile de viitor ale postului vizeaza, potrivit Ancai Budinschi, mentinerea pozitiei de lider pe o piata competitiva precum cea din Romania. ?Vom investi in programe de calitate: stiri, sport, filme, productii de toate genurile. Cu siguranta ca vom continua sa investim in cinema de televiziune, produs cu care am avut un succes rasunator - La Bloc. Planurile noastre de viitor includ si primul serial politist romanesc", a declarat Anca Budinschi, care considera ca postul pe care il conduce va fi si peste 10 ani lider de piata si isi va consolida si mai mult influenta pe care o are asupra publicului si a trendurilor in televiziunea din Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO