ANM a emis informare de vreme rece şi brumă. În continuare este cod galben de ninsoare

21 apr 2017 Autor: Departamentul Social

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avetizare de vreme rece şi brumă, valabillă pentru toată ţara, de vineri dimineaţa până sâmbătă la ora 9.00. Până la ora 14.00 va fi în vigoare un cod galben de vânt şi ninsoare, în regiunile estice.

"Vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă în toate regiunile. În noaptea de vineri spre sâmbătă (21/22 aprilie) temperaturile vor fi preponderent negative, se va produce brumă în cea mai mare parte a ţării şi, local, îngheţ la sol", arată ANM.

Meteorologii au emis şi un cod galben de vânt şi ninsoare, valabil până la ora 14.00, în regiunile din estul ţării.

"În intervalul menţionat, vântul va avea intensificări temporare în regiunile estice, unde viteza la rafală va atinge 55...65 km/h, precum şi la munte, unde se vor depăşi 70 km/h, iar zăpada va fi spulberată. În Moldova şi în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali va continua să ningă şi se va depune strat de zăpadă, iar în nord-estul Munteniei şi nordul Dobrogei vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Pe arii restrânse se vor cumula cantităţi de precipitaţii de 15…20 l/mp", anunţă ANM.

 
Cuvinte cheie:
ANM
, VREME
,
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide