Eveniment

ANM a prelungit informare de vreme caniculară. Izolat, temperaturile vor ajunge la 37 grade

ANM a prelungit informare de vreme caniculară. Izolat,...

Autor: Departamentul Social

19.08.2017, 13:44 1555

Vremea va fi călduroasă, caniculară sâmbătă (19 august) în cea mai mare parte a zonelor de câmpie şi de podiş, iar duminică (20 august) pe arii relativ extinse în Oltenia, Muntenia şi local în Moldova şi Transilvania. Se vor înregistra temperaturi maxime care vor atinge frecvent 35...36 de grade, iar în extremitatea de sud a ţării, cu totul izolat, 37 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând să atingă şi să depăşească uşor pragul critic de 80 de unităţi, local, în special în regiunile sud-vestice şi sudice, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie.

Specialiştii spun că în noaptea de duminică spre luni (20/21 august) în regiunile vestice şi nord-vestice, iar luni (21 august) şi în restul teritoriului vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, vijelii şi căderi de grindină.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO