Eveniment

Gerul loveşte Bucureştiul din plin: temperaturi de -15 grade pe timpul zilei şi -20 grade noaptea

Gerul loveşte Bucureştiul din plin: temperaturi de -15...

Autor: Oana Despa

26.02.2018, 07:50 298

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) avertizează că, în următoarele zile, în Bucureşti, temperaturile vor scădea până la -15 grade pe timpul zilei şi până la -20 de grade noaptea, urmând ca de marţi după-amiaza să rămână în vigoare codul portocaliu de ger.

"Temperaturi vor fi coborâte, apropiate de extremele specifice acestei perioade până în dimineaţa zilei de joi, 1 martie. Rămâne în vigoare, după expirarea avertizării cod galben şi cod portocaliu de vânt şi ninsoare, avertizarea cod portocaliu de ger cel puţin până joi, 1 martie, pentru că acest val de frig va persista la cote de -15, -16, posibil, în cursul nopţilor, la -18,-20 de grade în Bucureşti, cu valori termice în cursul zilei cu valori la -8,-10 grade, temperaturi asociate cu intensificările puternice de vânt", a explicat meteorologul Gabriela Băncilă.

În Bucureşti, a nins în noaptea dinspre duminică spre luni şi s-a depus deja zăpadă.

"Luni, ninsoarea va deveni abundentă şi vântul se va intensifica până la viteze de 60-65 de km pe oră. Astfel, grosimea stratului de zăpadă pe parcursul zilei de marţi se va încadra, în general, între 15 şi 30 de centimetri", a adăugat meteorologul.

Reprezentantul ANM a precizat că, în Capitală, intensitatea maximă a acestor fenomene va fi luni seara şi în prima parte a nopţii de luni către marţi, urmând ca treptat, marţi dimineaţă, în prima parte a zilei, aceste fenomene să fie în diminuare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO