Eveniment

Arafat: Rog oamenii să nu mai iasă în stradă, să nu se lase manipulaţi politic, se compromite legea

Autor: Mediafax

13.01.2012, 16:15 662

Raed Arafat face apel la oameni să nu mai iasă în stradă şi să nu se lase manipulaţi politic prin diverse anunţuri pe internet sau alte mijloace întrucât acţiunile pot degenera şi afecta ideile faţă de proiectul legii sănătăţii.

"Mulţumesc mult oamenilor pentru susţinere. Dar îi rog pe toţi să nu se lase manipulaţi politic. Să nu iasă în stradă, să nu răspundă la nicio chemare şi provocare de pe internet sau de la televiziuni", a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, Raed Arafat.

Potrivit fostului subsecretar de stat astfel de adunări ar putea degenera şi afecta ideea faţă de lege.

"Nu mă voi implica politic. Voi lucra tehnic, în orice situaţii, pentru ideea urgenţei. Dar legea nu se dezbate în stradă. Să nu afectăm ideea faţă de lege", a adăugat Raed Arafat.

Acţiunea pentru susţinerea lui Raed Arafat, iniţiată pe reţeaua de socializare Facebook, continuă cu un apel către bucureşteni să se solidarizeze cu cei din Mureş şi Cluj şi să vină, sâmbătă, la ora 14.00, în Piaţa Universităţii pentru a-şi exprima solidaritatea faţă de fostul subsecretar de stat.

În mesajul de susţinere a lui Raed Arafat de pe Facebook se arată: "Mureşenii arată că le pasă. Este timpul ca şi bucureştenii să facă acelaşi lucru."

Bucureştenii sunt chemaţi să vină sâmbătă, la ora 14.00, în Piaţa Universităţii, în semn de solidaritate cu Raed Arafat. La aceeaşi oră sunt chemaţi oameni solidari cu Raed Arafat şi la Cluj-Napoca, Târgu Mureş, Iaşi, Craiova, Galaţi, Timişoara, Sibiu, Bacău şi Oradea.

Aproximativ 1.500 de persoane au participat, joi seară, la un mitingul pentru susţinerea lui Raed Arafat organizat la Târgu Mureş, unul dintre punctele manifestaţiei fiind sediul SMURD, unde oamenii au scandat "Jos cu hoţii", "Jos Băsescu", "Demisia".

Oamenii au aprins lumânări şi au avut pancarte pe care scria "Solidari cu SMURD", "Respect pentru SMURD", "Fatal error 404: Democracy not found", "Noi pentru SMURD, SMURD pentru noi", "Raed Arafat, suntem alături de tine", "Respect pentru Raed Arafat, greaţă faţă de Băsescu", "Nu ne luaţi dreptul la viaţă", "Raed Arafat, un model de urmat, Băsescu, un model de.... Unul construieşte de 20 de ani, celălalt dărâmă de circa opt ani".

Participanţii la miting au strigat "Arafat nu uita, Mureşul e casa ta", "Jos cu hoţii", "Jos Băsescu", "Demisia", "Băsescu nu uita, România nu e a ta", "Noi pentru SMURD, SMURD pentru noi", "Murim, luptăm, SMURD-ul îl apărăm", "Anticipate".

În rândurile manfestanţilor s-au regăsit sindicalişti şi reprezentanţi ai PSD, PNL, UDMR, PC.

O acţiune similară a avut loc, miercuri seară, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, la manifestaţie participând zeci de persoane.

De asemenea, un miting de solidaritate cu Raed Arafat a avut loc vineri, de la ora 11.00, la Arad.

Raed Arafat a demisionat, marţi, din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, în urma nemulţumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgenţă din proiectul Legii sănătăţii şi ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de către preşedintele Traian Băsescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO