Eveniment

Armata Rusiei a testat noi sisteme de apărare antiaeriană

Armata Rusiei a testat noi sisteme de apărare antiaeriană

Autor: Marian Avram

12.02.2018, 12:13 222

Armata Rusiei a efectuat, luni, teste ale unor noi sisteme de apărare antiaeriană ce au caracteristici tehnice mult îmbunătăţite în comparaţie cu versiunile anterioare, au anunţat oficiali din cadrul Ministerului rus al Apărării, relatează site-ul agenţiei Tass.Potrivit sursei citate, testul a avut loc la poligonul Sary-Shagan din Kazahstan.

”Am testat cu succes o versiune îmbunătăţită a sistemelor de apărare antiaeriană”, a declarat Andrei Prikodko, comandantul Forţelor Aeriene din Rusia.

”Caracteristicile tactice şi tehnice ale sistemelor testate sunt semnificativ mult mai bune raportat la armele din zilele de astăzi în ceea ce priveşte raza de acţiune sau precizia”, a adăugat Prikodko.

Noile sisteme de apărare antirachetă sunt capabile să intercepteze mai multe ţinte, inclusiv rachete balistice intercontinentale.

Armata Rusiei a precizat că testarea noilor sisteme de apărare antiaeriană este aproape finalizată, iar după încheierea acestui proces, sistemele vor deveni operaţionale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO