Eveniment

ARPIM cere o nouă metodologie a preţurilor şi un mecanism nou al taxei clawback

ARPIM cere o nouă  metodologie a preţurilor şi un...

Autor: Elvira Gheorghita

27.11.2015, 22:44 278

ARPIM atrage atenţia, într-un comunicat, asupra necesităţii continuării reformelor din domeniul sănătăţii discutate pe parcursul anului 2015 cu reprezentanţii autorităţilor din domeniu.

"Doar aşa este posibilă implementarea unor soluţii constructive care să răspundă nevoilor sistemului de sănătate şi ale pacienţilor români, în condiţiile schimbărilor de la nivelul conducerii Ministerului Sănătăţii", se arată în comunicatul ARPIM.

Totodată, producătorii internaţionali de medicamente subliniază câteva dintre problemele cu care se confruntă în acest moment, arătând că acestea pot avea un impact semnificativ nu doar asupra mediului de afaceri, ci şi la nivelul întregului sistem de sănătate românesc: stabilirea unei metodologii a preţurilor, identificarea unui nou mecanism al taxei clawback, continuitatea actualizării listei de medicamente compensate, respectiv accesul la inovaţie al pacienţilor români.

"Ne exprimăm disponibilitatea continuării dialogului cu conducerea Ministerului Sănătăţii pentru a găsi soluţii acceptabile şi echitabile pentru toate părţile implicate, astfel încât accesul pacienţilor români la cele mai noi şi eficiente tratamente să fie posibil", a declarat preşedintele ARPIM, Călin Gălăşeanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO