Eveniment

ASE caută 50 de manageri pentru MBA-ul franco-român de 5.000 de euro

ASE caută 50 de manageri pentru MBA-ul franco-român de...

Autor: Anelis Baciu

16.06.2014, 00:03 3074

Academia de Studii Economice din Bucureşti (ASE) şi Conservatorul de Arte şi Meserii din Paris (CNAM) vor să atragă 50 de manageri anul viitor în cadrul MBA-ului franco-român al cărui cost total nu depăşeşte 5.000 de euro. MBA-ul pus la dipoziţie de ASE şi CNAM este unul dintre cele mai ieftine programe de acest tip de pe piaţa locală, costul redus fiind explicat de faptul că studiile sunt subvenţionate de statul francez.

Criza a muşcat semnificativ din bugetele de instruire ale companiilor, dar şi ale managerilor, fapt care a determinat scăderea preţurilor pentru programele de educaţie mana­gerială. În medie, un manager este nevoit să scoată din buzunar circa 15.000 de euro pentru a urma cursurile unui MBA oferit pe plan local, însă poate opta şi pentru programe de mentoring sau mini MBA-uri ale căror costuri nu depăşesc câteva sute de euro.

„Principalul avantaj al MBA-ului franco-român este recunoaşterea la nivel internaţional de care se bucură CNAM, precum şi diplomele obţinute. Totodată, este foarte important ca managerii români să dispună de un program de MBA care se derulează in­te­gral în ţară“, a explicat Olivier Faron, rectorul CNAM Paris. MBA-ul franco-român se desfăşoară pe durata a 18 luni şi se adre­sează managerilor şi vii­torilor manageri români care au nivel bun de cu­noaştere a limbilor fran­ceză şi engleză. Selecţia can­didaţilor este realizată în prima fază de reprezen­tanţii ASE, fiind urmat de o evaluare finală a repre­zentanţilor universităţii fran­­ceze. Pro­iectul profe­sional cântăreşte cel mai mult în procesul de selecţie.

MBA-ul oferit de ASE prin intermediul INDE (Institutul Naţional de Dezvoltare Economică al Universităţii) în parteneriat cu CNAM Paris a fost lansat pe plan local în anul 2000, iar până în prezent peste 1.000 de manageri locali au urmat cursurile acestui program.  Potrivit rectorului CNAM Paris, o bună parte din absolventii programului ocupă poziţii de middle şi top management în companii precum BRD SocGen, Renault sau Orange.

Peste 4.700 de manageri au absolvit în ultimele două decenii cursurile unui program de MBA sau Executive MBA oferite pe plan local, potrivit informaţiilor din suplimentul Top MBA publicat de ZF în luna martie a acestui an. Dintre cele 16 programe de MBA/EMBA oferite pe plan local, trei sunt administrate de ASE, respectiv: MBA INDE-CNAM (franco-român), MBA Româno-Canadian şi MBA Româno-German. Dacă cel mai ieftin program de MBA local este INDE-CNAM, cel mai scump este oferit de WU Executive Academy, la un preţ de 35.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO