Eveniment

ASF a sancţionat Bursa de Valori Bucureşti cu avertisment în urma identificării unor nereguli

ASF a sancţionat Bursa de Valori Bucureşti cu...

Autor: Corina Zamfir

17.02.2017, 17:56 322

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a identificat o serie de nereguli în urma controlului periodic la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi a decis sancţionarea cu avertisment a societăţii, se arată într-un comunicat al ASF.

În urma verificărilor asupra activităţii BVB din intervalul 26 martie 2013 – 12 septembrie 2016, au fost găsite o serie de deficienţe în ceea ce priveşte regulile de conduită, reglementările interne, cerinţele privind funcţionarea operatorului de piaţă şi a pieţei reglementate şi a fost constatată absenţa unor proceduri operaţionale.

ASF a decis sancţionarea cu avertisment a Bursei de Valori Bucureşti, amendarea reprezentantului compartimentului de control intern, atenţionarea unor reprezentanţi ai societăţii, precum şi instituirea în sarcina BVB a obligaţiei implementării unui plan de măsuri de remediere a neregulilor constatate, inclusiv a unui audit IT.

Deciziile ASF cu privire la rezultatele controlului periodic pot fi contestate în termen de 30 de zile de la data comunicării. Deciziile vor fi publicate pe site-ul ASF după expirarea perioadei de contestare.

În urma deciziilor luate de ASF, "Bursa de Valori Bucureşti asigură investitorii şi toţi partenerii de business, în calitatea sa de operator al pieţei de capital din România, că toate operaţiunile Bursei au fost, sunt şi vor fi conduse cu cel mai înalt grad de diligenţă profesională", se arată într-un comunicat al BVB.

"BVB va continua un dialog cu ASF, inclusiv prin utilizarea paşilor şi măsurilor legale în cadrul procesului de control încă nefinalizat, despre standardele comunicării cu piaţa, despre competenţele profesionale, respectarea regulilor de bună conduită şi alte aspecte incidente, considerând acest dialog o componentă importantă pe drumul pieţei de capital din România spre o piaţă dezvoltată şi civilizată, care protejează interesele investitorilor, participanţilor şi emitenţilor de instrumente financiare", concluzionează BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO