Eveniment

Asociaţia Naţională Administraţia: Avem un site pentru joburile de la stat încă din 2008

Asociaţia Naţională Administraţia: Avem un site pentru joburile de la stat încă din 2008

Foto Ovidiu Micsik

Autor: Corina Mirea

27.09.2012, 00:05 1274

Asociaţia Naţională Administraţia (ANA), o asociaţie profesională a funcţionarilor publici înfiinţată în anul 2006, spune că a pus "în mişcare" un site care să reunească toate locurile de muncă disponibile în sectorul public încă din anul 2008 - PublicJobs.ro.

În urmă cu aproximativ trei săptă­mâni Ziarul Financiar a publicat un articol referitor la iniţiativa unui tânăr de 25 de ani de a crea un astfel de site, care a început să funcţioneze sub denumirea de PublicJob.ro din luna martie a acestui an.

Reprezentanţii ANA au precizat însă că această iniţiativă nu este o noutate pentru sistemul public din România, având în vedere că ideea unei platforme online care să reunească angajările de la stat a fost inclusă în documentele strategice ale asociaţiei încă din anul 2006. De altfel, preşedintele acesteia Petre-Claudiu Platon a specificat că începând cu anul 2008 ANA a derulat o amplă campanie de recrutare a voluntarilor care să se ocupe de buna funcţionare a platformei, la anunţurile publicate de Asociaţia Naţională Administraţia aplicând peste 3.000 de candidaţi chiar de la momentul înfiinţării site-ului.

Organizaţia a decis ca accesul la informaţiile de pe www.publicjobs.ro cu privire la joburile scoase la concurs de instituţiile publice să fie totuşi permis numai pe baza unui nume de utilizator şi o parolă de autentificare. Reprezentanţii asociaţiei nu au dat detalii despre modul de acces la aceste informaţii pentru cei interesaţi de slujbele la stat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO