Eveniment

Astra Giurgiu este oficial noua campioană a României

Astra Giurgiu este oficial noua campioană a României

Autor: Iulian Coşuleţu

01.05.2016, 22:49 3298

Steaua şi Pandurii Târgu Jiu au terminat la egalitate, scor 1-1, meciul disputat în etapa a noua din play-out-ul Ligii I, pe Arena Naţională. Echipa antrenată de Edward Iordănescu a deschis scorul în minutul 60, prin golgheterul Ioan Hora, iar formaţia pregătită de Laurenţiu Reghecampf a restabilit egalitatea, şase minute mai târziu, prin Gabriel Enache.

În urma acestui rezultat de egalitate, Astra Giurgiu a devenit noua campioană a României. Formaţia lui Marius Şumudică a acumulat 45 de puncte, cu cinci mai multe decât Steaua Bucureşti, care mai are de disputat un singur meci, în deplasare, cu ASA Târgu Mureş.

Astra s-a aflat la conducerea campionatului din etapa a 7-a şi până la final. Este primul titlu din istoria clublui pentru formaţia lui Marius Şumudică. Giurgiu este al 13-lea oraş care dă campioana în România, după Bucureşti, Timişoara, Ploieşti, Arad, Craiova, Cluj-Napoca, Piteşti, Oradea, Braşov, Reşiţa, Urziceni şi Galaţi.

Titlul cucerit cu Astra Giurgiu este primul trofeu din cariera de antrenor pentru Marius Şumudică. Tehnicianul a câştigat trei trofee în tricoul echipei Rapid Bucureşti, un titlu de campion în 1999 şi două Cupe ale României, în 1998 şi 2002.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO